Eemsrakkers kwalificeren zich voor NK

De voltigeurs van voltigevereniging De Eemsrakkers uit Holwierde hebben het afgelopen weekeinde prima resultaten behaald, met als resultaat een kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen (norm 2 NK punten).

Tijdens het zaterdag en zondag gehouden nationale voltigeweekend in Ermelo heeft het Z-team, onder leiding van longeur/trainer Martin Hamminga, op het Groninger paard Hero de eerste plek weten te behalen met een geweldige 6,7 punten. Het team bestond uit Caston ten Hove, Marie Christine Spraakman, Klaudia Arends, Fleur Medema, Silke Spijk, Rienke Feitsma en Esmee Groeneveld.

Voor het team was dit het tweede winst- en NK-punt, waardoor ze nu aan de Nederlandse kampioenschappen in augustus mee mogen doen. Ook Ten Hove kwam tot een goed resultaat tijdens de solo-wedstrijddag op zondag. In de ZZ-klasse behaalde hij een vierde plek met het cijfer 6,3. OOk voor hem was dat het tweede winst- en NK-punt en gaat eveneens door naar het NK.

Fleur Medema scoorde in de Z-klasse een vierde plek met een 6,4. Voor Marie Christine Spraakman was het haar eerste wedstrijd dit jaar. Zij eindigde van de 25 deelnemers op de eerste plaats in de L-klasse met het cijfer 6,5. Een geweldige prestatie in dit grote startveld van deelnemers. Hiermee behaalde zij haar eerste winst- en NK-punt. Silke Spijk heeft zich in de L-klasse al eerder dit jaar gekwalificeerd voor het NK.

Het goed getrainde toppaard Hero is gekozen tot beste paard met een score van 7,0. Het waren kortom prachtige scores voor voltigeurs, longeur/trainer en paard. De trainingen worden de komende maanden geïntensiveerd en in de zomervakantie zal worden doorgetraind om goed voorbereid aan de Nederlandse kampioenschappen mee te kunnen doen.

No Replies to "Eemsrakkers kwalificeren zich voor NK"