Boksende neven pakken winst

Donny Westerdiep en Nick Kamminga van boksvereniging Appingedam hebben zondag op een internationaal gala in het Duitse Norden gebokst. De twee neven namen het op tegen sterke Duitse tegenstanders en kwamen beiden tot winst.

Nick Kamminga bokste tegen Lukas Kersten van Jade Boxring uit Wilhelmshaven. De eerste ronde was moeilijk. Kamminga vergat om te schakelen omdat hij tegen een rechtsvoorstaande tegenstander bokste. Na instructies uit de hoek wist hij beter vat op zijn tegenstander te krijgen. Hij kwam vaak door met zijn stoothand en wist zijn opponent goed onder druk te zetten. Vanaf dat moment dirigeerde Kamminga de partij en wist een duidelijke voorsprong op te bouwen. Over de uitslag bestond geen twijfel. Kamminga werd winnaar op punten.

Westerdiep nam het op tegen Jan Klein uit Delmenhorst. De Duitser wist op het EK-junioren in 2014 nog tot een vierde plaats te schoppen en was dus een geducht tegenstander. Dat was ook te merken. Klein toonde zich een beweeglijke bokser met een harde stoot. Westerdiep bokste goed mee, maar de rechtsvoorstaande Klein wist zeker niet minder te scoren. Aan het begin van de derde ronde kwam Westerdiep door met een snoeiharde hoek. Klein was aangeslagen, waarop de Damster bokser hem in de hoek wist vast te zetten en een stotenarsenaal afvuurde. Klein was hier niet tegen bestand en ging door de knieën. Zijn trainer wierp daarop de handdoek. Westerdiep werd tot winnaar uitgeroepen door technisch knock out.

De trainers Roukema en Echteld toonden zich zeer tevreden. ‘Donny Westerdiep geldt als het grootste talent die onze boksvereniging ooit heeft voortgebracht en zijn neef Nick Kamminga gaat hem al aardig achterna.’ Zaterdag bokst Westerdiep alweer met het Nederlands Windmill-team op een groot gala in het zuiden van Duitsland.

No Replies to "Boksende neven pakken winst"