Huizinga inline-skater van het jaar

Chris Huizinga is afgelopen weekend gehuldigd tot inline-skater van het jaar. De Garnwerder, eerder dit jaar tijdens het Noord-Groninger Sportgala verkozen tot Sportman van het Jaar, pakte en passant ook nog twee nationale titels mee tijdens het NK-baan en NK-weg in Heerde.

Favoriet Chris Huizinga stond aan de start bij de junioren A. Dit jaar was de concurrentie groot en iedereen wist dat ze de Noord-Groninger in de gaten moesten houden. De gouden medailles werden hem niet cadeau gegeven. Toch lukte het Huizinga om Nederlands Kampioen te worden op de Afvalkoers en de Punten-afvalkoers. Ook stond hij het podium bij de 500 meter series baan (zilver), 1 lap weg (brons) en de puntenkoers op de weg (zilver). Op de 1000 meter series baan liet hij zich verrassen en werd uiteindelijk vierde.

Door zijn resultaten wist Huizinga zich verzekerd van deelname aan het EK dat van 23 tot en met 30 juli op de piste in Heerde wordt gehouden. Tijdens het NK werden ook de inline-skaters en het talent van het jaar gehuldigd. Het zal niemand verbazen dat Huizinga door zijn wereldtitel bij de junioren dit jaar verkozen is tot inline-skater van het jaar én tot talent van het jaar.

Ook Kirsten Joustra (Groningen) reed zich in de kijker bij de junioren A. Ze ging met het brons naar huis op de 1000 meter series baan. Bovendien stond ze bij de 500 meter series baan en de 1 lap weg in de finale. Ze haalde, net als bij de afvalkoers het podium op deze drie afstanden net niet, maar moest genoegen nemen met de vierde plaats (foto: Sjoukje Dijkstra).

No Replies to "Huizinga inline-skater van het jaar"