Taekwon-doka’s Jan Ekema klaar voor WK

De taekwon-doka’s van Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam hebben afgelopen weekend tijdens de Holland Cup uitstekend gepresteerd. De 14-koppige selectie van Ekema was samen goed voor dertien medailles. Het internationale toernooi in Pijnacker is het laatste toernooi voor de selectie om vormbehoud te tonen voor het WK in juli.

‘Ik ben zeer tevreden met de uitslag’, zegt trainer Jan Ekema. ‘We hebben zes keer goud, vijf keer zilver en twee keer brons mee naar huis genomen. We hebben daarmee laten zien dat we op internationaal niveau zeer goed meedraaien.’

Uitblinker van het toernooi was de vijftienjarige Sjoerd van der Veen uit Glimmen. Hij traint sinds 2014 bij Ekema en won zowel het goud bij het sparren in zijn eigen gewichtsklasse als in de open klasse. Ekema: ‘De open klasse is een klasse waaraan elk gewicht mee mag doen. Het is daarom een hele goede prestatie van hem dat hij hierin gewonnen heeft. Zijn tegenstanders waren erg lastig te verslaan omdat ze sneller en kleiner waren. Desalniettemin wist hij met zijn harde trappen de tegenstanders van het goud af te houden.’

Naast het dubbele goud van Sjoerd was er ook goud voor Ezra Oorlog, Dhanis Prayitno, Sharyl van Wijk en Suzanne Stoppels. Volgens de trainer heeft de hele selectie goed gepresteerd en kijkt hij vol goede moed naar het wereldkampioenschap dat volgende maand in Birmingham wordt gehouden.

No Replies to "Taekwon-doka’s Jan Ekema klaar voor WK"