Geweldige resultaten Eemsrakkers

De solo’s van voltigevereniging De Eemsrakkers uit Holwierde hebben zondag in Cornwerd, onder leiding van longeur/trainer Martin Hamminga, een geweldige wedstrijd uitgevoerd. Marie Christine Spraakman haalde in de L-klasse een eerste plaats met 6,655 punten. Fleur Medema voegde weer een hoofdprijs aan haar niet geringe totaaal toe door in Ermelo als eerste te eindigen tijdens de Diamond League Western.

Lizanne van Ginkel reikte tot de tweede plaats met een score van 6,644 punten. Beiden hebben met dit cijfer NK-punt behaald en hebben nu voldoende punten op zak om aan de Nederlandse kampioenschappen mee te kunnen doen. Die vinden plaats op 26 en 27 augustus. Fleur Medema werd eerste in de Z-klasse met 6,6 punten en dat leverde haar ook een NK-punt op. Zij deed dit op het paard Hero. Met Attentie werd ze tweede met een score van 6,4 punten. Silke Spijk deed buiten mededingen mee op Attentie. Zij had haaar NK-punten al binnen.

De voltigevereniging is superblij met hun toppaarden. Ze liepen hun galoprondes foutloos, zodat de voltigeurs hun oefeningen goed konden uitvoeren. In de voltigesport is de samenwerking tussen paard, longeur en voltigeur heel belangrijk. Alles moet optimaal verlopen om tot een goede score te komen.

Een dag eerder kwam Fleur Medema in actie op de Diamond League Western in het onderdeel Ranch Riding. De top van Nederland was op het KNHS-centrum in Ermelo present. Medema showde voor de ogen van jury en publiek een foutloos pattern/proef met haar geweldige quarter horse BQ Blind Date. Bij het onderdeel Ranch Riding moet het paard een natuurlijke beweging uitvoeren. De oren naar voren en attent meekijken is een vereiste. Daarnaast moeten paard en ruiter heel goed samenwerken en exact op de juiste plekken alle onderdelen uitvoeren.

Bij Ranch Riding voert het paard alles uit wat hij op een ranch en in het veld tegen zou kunnen komen. Belangrijk is dat het paard onder totale controle is van de ruiter die zijn gangen dicteert. De gangen omvatten stap, draven, eventueel wat uitstrekken, versnellen, voorwaarts bewegen, galop en uitgestrekte/versnelde galop. In die uitgestrekte gangen mag de ruiter licht rijden of iets in verlichte zit komen. De Damster reed in de Amalia-hal uitstekende lijnen, cirkels, wissels, zijwaartse passen met balkjes, spins en achterwaarts en ontving hiervoor de geweldige score van 72 punten.

No Replies to "Geweldige resultaten Eemsrakkers"