Mollema Europees kampioen met Matthijssen

Bakkeniste Sandra Mollema uit Stedum is met haar grasbaaanmaatje William Matthijssen uit Alteveer Europees grasbaankampioen geworden. Het duo bleef in de allesbeslissende finale in Vries de Duitse zijspancombinaties Venus/Heiss (2) en Brandhofer/Zapf (3) voor. Het was voor Matthijssen inmiddels de vierde Europese titel. Met zijn zus Nathalie stond hij in 2007, 2009 en 2011 op de hoogste trede van het ereschavot. 

Mollema is uiteraard superblij met het behaalde resultaat. Het smaakt volgens haaar naar meer. De kans dat de prijzenkast verder wordt gevuld, is overigens redelijk groot. De Noord-Groningse blijft namelijk de bakkeniste van Matthijssen. Diens zus is gestopt met de actieve motorsport. Mollema: ‘Er is een tweede kindje op komst. Ze moet eind augustus bevallen en wil zich helemaal op haar gezin richten. Je kunt dus wel stellen dat ze het bakje aan mij heeft overgedragen.’

Mollema heeft inmiddels dertien jaar ervaring en wil zichzelf geen amateur meer noemen. ‘Maar wat ik precies wel ben kan ik zo niet zeggen. Een ecjhte prof ben ik ook niet. Ondanks mijn ervaring leer ik nog steeds bij. Het gas kan er nog niet af bij de Europese kampioenen, want de Nederlandse titel lonkt ook nog. Met nog twee wedstrijden te gaan moet dit volgens Mollema ook haalbaar zijn. ‘We staan nu eerste in het klassement en moeten op 13 augustus nog in Lattrop en op 21 augustus in Eenrum rijden. Beide banen liggen ons wel, dus moet het mogelijk zijn om ook die titel te pakken.’

Op de vraag wat ze daarnaast nog op wensenlijst heeft staan, zegt Mollema: De Europese titel wel ik graag houden, dus volgend jaar gaan we proberen om deze te prolongeren. En voor de rest? We zien het wel. Eerst hier maar eens van genieten.’ (foto’s: Henk Mannes).

 

No Replies to "Mollema Europees kampioen met Matthijssen"