Matthijssen/Mollema oppermachtig in Uithuizen

Het zijspanduo William Matthijssen (Alteveer) en Sandra Mollema (Stedum) heeft op de late zaterdagavond de hoogste trede van het ereschavot mogen betreden. Op het Boukemapark in Uithuizen was het zijspankoppel veel te sterk voor de rest van het deelnemersveld. Het programma moest halverwege stilgelegd worden vanwege een onweersbui. Taferelen zoals een week eerder in Eenrum, toen de races een dag uitgesteld werden, bleven het organiserende MAC ’t Hogeland bespaard en dus kon na tien uur de huldiging plaatsvinden.

Er werd vooraf een spannende avond verwacht op de ruim vierhonderd meter lange baan. Die kwam er ook wel, al was daar bij de zijspannen totaal geen sprake van. En dat ondanks de aanwezigheid van het volledige EK-podium met de zuid-Duitse topteams Brandhofer/Hunsrucker en Venus/Kreuzmayer.

Tegen de suprematie van Matthijssen en Mollema was geen kruid gewassen. Het tweetal grist zo’n beetje alles voor de neuzen van de concurrentie weg wat er maar te winnen valt. In Uithuizen zagen de overige deelnemers alleen de achterkant van de machine met nummer één. In alle drie de manches pakte het succesvolle tweetal de volle buit en ook in de finale waren ze ongenaakbaar.

Wilfred Detz en Henk Auwema, enige tijd geleden in Loppersum nog de beste van de dag, waren van de partij. Ze reden vorig jaar sterk in Uithuizen maar moesten na een crash de strijd staken. Het duo eindigde als vierde in de eindrangschikking.

Het op de startlijst ontbreken van de clubrijders Dennis Noordman/Patrick Kremer was jammer. Noordman raakte tijdens de halve finale van het EK in Loppersum in de training geblesseerd aan zijn voet. Het herstel daarvan duurt langer dan verwacht. Mooi was wel dat ze wel op het circuit aanwezig waren en beloofden er volgend seizoen weer bij te zijn.

Mark Helmhout presteerde optimaal bij de Specials Internationaal. In die klasse was het podium overigens helemaal Nederlands gekleurd met Dirk Fabriek als tweede en Romano Hummel verrassend als derde. Verrassend, omdat hij in de eerste heat zwaar ten val kwam en met een totaal van vijf punten alsnog aan de finale mocht beginnen.

Het bijprogramma bestond uit de Specials Nationalen, Shorttrack ST1 en Shorttrack ST2. Jarno de Vries schreef de Specials Nationalen op zijn naam en dat deed Stef Hamstra bij de Shorttrack ST1. Jan Okke Loonstra schreef drie heats op zijn naam in de Shorttrack ST2 en mocht aan het einde van de avond ook een van de vele beschikbaar gestelde bekers ophalen.

Zijspannen internationaal: 1. William Matthijssen/Sandra Mollema (Nederland); 2. Christophe Grenier/Lilian Pellizotti (Frankrijk); 3. Markus Brandhofer/Michael Zapf (Duitsland); 4. Wilfred Detz/Henk Auwema (Nederland); 5. Guillaume Comblom/Cloe Agez (Frankrijk).

Specials internationaal: 1. Mark Helmhout (Nederland); 2. Dirk Fabriek (Nederland); 3. Romano Hummel (Nederland); 4. Christian Hulshorst (Duitsland); 5. Mark Beishuizen (Nederland).

Specials Nationaal: 1. Jarno de Vries; 2. Mika Meijer; 3. Andy ter Schuur; 4. Nico Eijbergen; 5. Remon Huizinga.

Shorttrack ST1: 1. Stef Hamstra; 2. Wybe Valkema; 3. Reinse de Jong: 4. Dirk Werkman; 5. Frank Hamming.

Shorttrack ST2: 1. Jan Okke Loonstra; 2. Joey van Kammen; 3. Remon Meeters; 4. Roy Pasveer; 5. Harriet Zwiers.

No Replies to "Matthijssen/Mollema oppermachtig in Uithuizen"