Winsum bekert verder, SV Bedum ligt er uit

Op het Bedumer sportpark stond zaterdag een echte topderby op het programma. SV Bedum kreeg fusieclub Winsum op bezoek en dat betekende uiteraard een mooi affiche voor de ware voetballiefhebbers. Inzet van het bekertreffen was het behalen van de volgende ronde.

Voor de thuisclub zou dat een iets lastiger opgave worden dan voor de bezoekers omdat zij al vier punten hadden verzameld tegen de Bedumers drie. Zij konden alleen maar tevreden zijn met winst, terwijl de Winsumers aan een remise voldoende zouden hebben om het toernooi een vervolg te kunnen geven.

Na een kwartier spelen nog geen goals op het scorebord. Daar zou echter verandering in komen. Nadat scheidsrechter Rik Berens uit Assen een korte drinkpauze had ingelast, werd het duel hervat met een corner voor SV Bedum. Richard de Boer lepelde het speeltuig voor het doel van de gasten en zag Jordy van Haag als snelste reageren. Sluitpost Wouter Meijer kon de bal slechts uit het net halen: 1-0.

Het enige opmerkelijke moment aan Winsumer zijde was een actie van Wouter Bloem. Een diepe bal belandde vlak voor de theepauze bij Maikel Hoormann die zijn teammaatje het leer toespeelde. De inzet van Bloem kon nog net door goalie Lars van der Sluis naast worden getikt.

Vlak na de doelwisseling was het wel raak dankzij een prima kopgoal van David Goguadze die eigenlijk ook aan de basis van de treffer stond. Uit zijn ingooi kon Hoormann zomaar op het Bedumer doel afstormen, maar miste vervolgens het vernuft om zichzelf te belonen. De bal werd weggetikt en kwm voor de voeten van Bloem terecht. Die mikte het leer opnieuw het strafschopgebied in en vond het hoofd van Goguadze: 1-1.

Aan Bedumer zijde verdween de geblesseerd geraakte Timo Laninga van het strijdtoneel. Zijn plaats op het kunstgras werd ingenomen door Hakim Agdach. Jeugdige overmoed of niet, de jongeling liet zich meteen gelden en mocht van geluk spreken dat het bij een vermanend vingertje bleef toen hij Heinze Andringa hard aanpakte.

Het leek er lange tijd op dat er niet meer gescoord zou worden. De wedstrijd werd er ook niet beter op. Bedum was wel de gevaarlijkste ploeg, maar wist dat niet uit te buiten. Winsum kwam er amper uit en alleen Goguadze verscheen, dankzij goed werk van invaller Deshley Storm, nog voor de neus van Van der Sluis. Ook nu bleef de doelman echter de baas.

Nadat Bedumer balverlies onbestraft was gebleven, gebeurde het zelfde aan de overkant. Ook nu vloeide er echter geenbloed en had het er alle schijn van dat er geen doelpunten meer zouden vallen.

De mooiste goal van de dag zou echter nog komen. Verantwoordelijk daarvoor was Wouter Bloem. Een vrije trap op een meter of twintig van het Bedumer doel werd door hem op fraaie wijze over de opgestelde muur getild en in de kruising geschoten: 1-2.

Het doelpunt viel in de laatste minuut en betekende de nekslag voor de thuisclub. Twee keer scoren in de tijd die hen nog bleef, was een onmogelijke opgave. In de extra tijd werd er echter nog een keer gejuichd. Goalie Meijer graaide mis na een vrije trap, waarna het voor Hakim Agdach een koud kunstje was om de bal in het lege doel te deponeren: 2-2.

Met de remise kregen beide teams wat hen toekwam. Het gelijkspel kon de Winsumers niet deren. De volgende ronde moest gehaald worden en om dat te bereiken was het punt voldoende. SV Bedum zat een etmaal in de wachtkamer omdat het duel tussen de poule-genoten Hoogezand en Groninger Boys nog gespeeld moest worden. Om door te bekeren hadden de Stadjers moeten winnen, maar zij kregen met 8-0 klop en dus is het bekeravontuur voor SV Bedum na één ronde ten einde gekomen.

Komend weekeinde begint de competitie voor beide teams. Ze zullen elkaar daarin niet ontmoeten en dat is voor het regionale voetbal zeker een gemis. Winsum gaat op bezoek bij BCV in Burgum, terwijl SV Bedum het op eigen veld tegen NEC Delfzijl opneemt.

* SV Bedum – Winsum 2-2 (1-0). Jordy van Haag 1-0; David Goguadze 1-1; Wouter Bloem 1-2; Hakim Agdach 2-2

No Replies to "Winsum bekert verder, SV Bedum ligt er uit"