Danara Stoppels prolongeert titel

In Amsterdam zijn zondag de nationale D-spelen gehouden. Bij deze Nederlandse kampioenschappen atletiek (losse onderdelen) voor 12- en 13 jarigen heeft Danara Stoppels uit Holwierde haar titel bij het speerwerpen met succes verdedigd. Ruim 700 jongens en meisjes streden in het Olympisch stadion om de prijzen.

Stoppels gooide in moeilijke, winderige omstandigheden een goede constante wedstrijd. In de voorlaatste beurt vloog de speer naar 32,93 meter. Een dik persoonlijk record en ruim voldoende voor de eerste plaats. De nummers twee en drie gooiden respectievelijk 31.10 en 30.85 meter.

Later op de dag deed de Noord-Groningse nog mee bij het discuswerpen. Bij dit onderdeel eindigde ze als vierde. Door de weersomstandigheden was dit ook een moeilijke wedstrijd. Stoppels kon niet helemaal laten zien wat ze in zich had doordat ze steeds uitgleed in de werpring.

Over twee weken staan de Nederlandse kampioenschappen meerkamp in Zoetermeer op de kalender. De kampioene zal dan in twee dagen tijd een zeskamp afwerken. Ze heeft zich als vierde geplaatst voor deze wedstrijd en het zal een moeilijke strijd worden aangezien de beste 36 meisjes van Nederland meedoen.
Op bovenstaande foto de succesvolle tiener uit Holwierde, geflankeerd door de nummers twee en drie.

No Replies to "Danara Stoppels prolongeert titel"