Zaalvoetbalsters Pelikanen stunten

De zaalvoetbalsters van De Pelikanen uit Appingedam hebben vrijdagavond voor een stunt in het bekertoernooi gezorgd. In de eerste ronde werd hoofdklasser REUZ in sporthal De Kamp in Vries met 5-2 opzij gezet. Dat gebeurde met goed voetbal. Halverwege leidden de Damsters, die dit seizoen debuteren in de 1e klasse, met 3-2. Christel Marree (2), nieuweling Marleen Stiekema (2) en Irene Bos tekenden voor de doelpunten. Stiekema miste in de slotseconden een strafschop.

De Pelikanen was met acht speelsters naar Vries afgereisd. Beatriz Zuidema en Maria Parasiri waren verhinderd. Ilona Kramer viel al na vijf minuten uit met een kuitblessure. Niet alleen Marleen Stiekema is nieuw, ook Nienke van Beest doet dit seizoen voor het eerst mee. Beide speelsters passen zich al moeiteloos aan. De zege was verdiend. De Pelikanen voetbalde beter en kreeg ook meer kansen.

Voor wie zich afvraagt hoe de tegenstander aan de naam REUZ komt: De club werd op 15 mei 2000 opgericht door Ubel Tolner en Roel ter Steege. REUZ staat voor Roel En Ubel Zaalvoetbal.

Voor De Pelikanen begint de strijd om de punten vrijdag in Groningen. Daar treedt de ploeg van het duo Linus Wiersema/René Beishuizen om 20.00 aan in Sportcentrum Kardinge. Tegenstander is A.S. Exstudiantes 2.

* REUZ – De Pelikanen 2-5.
1-0; Christel Marree 1-1; Marleen Stiekema 1-2; 2-2; Irene Bos 2-3; Marleen Stiekema 2-4; Christel Marree 2-5.

No Replies to "Zaalvoetbalsters Pelikanen stunten"