Lycurgus wint oefenduel van DIO

Een avondje topvolleybal. Dat kreeg een afgeladen volle sporthal De Beemden in Bedum vrijdag voorgeschoteld. Het was dan ook niet niks waar de toeschouwers naar uit konden kijken. De beste volleybalploegen van het Noorden stonden namelijk tegenover elkaar. Landskampioen Abiant Lycurgus was bij DIO Bedum op bezoek. Het werd een volleybalclash tussen de landskampioen en de nummer twee van de Topklasse. De titelhouder wist het oefenduel met 3-0 te winnen.

Een clinic voor de jeugd en een forum onder leiding van Lycurgus-coach Arjan Taaij vormden de inleidende beschietingen voor de confrontatie in de sfeervolle Bedumer sporthal. De thuisclub wist de eredivisionist twee sets lang aardig bij te benen, al werden ze dan ook wel met 25-18 door de Stadjers gewonnen. Geeen schande, want het verschil in klasse werd vooral aan het einde van de bewuste sets goed duidelijk. In de derde set liet DIO de gasten simpel weglopen naar een 25-11 setzege.

Het team van Arjan Taaij verscheen met een aantal nieuwelingen aan de start. Onder hen bevonden zich Matt West, Bryan Fraser, Niels de Vries en Michelis Berzins. De oefenmeester was na afllop van het treffen tevreden over het vertoonde spel van zijn manschappen. Niet zo onlogisch, want het was de eerste oefenzege voor de landskampioen.

De volleyballiefhebbers op de tribune en rond het centrecourt hadden er maling aan dat de plaatselijke trots onderuit was gegaan. De meesten waren voor het totaalplaatje gekomen en zagen het duel als een soort van toetje. Later deze maand gaat het echt om de knikkers. DIO Bedum brengt zaterdag 24 september een bezoek aan Stichting Webton TV in Hengelo. De uitwedstrijd van de Bedumers begint om 20.00 uur.  Op de zaterdagen 1 en 8 oktober spelen de Bedumers thuis tegen respectievelijk HLB Van Daal en Next Volley Dordrecht. Beide duels in sporthal De Beemden beginnen om 19.30 uur.

No Replies to "Lycurgus wint oefenduel van DIO"