Matig DWA/Argo verliest opnieuw

De korfballers van DWA/Argo moesten het zaterdag opnemen tegen Invicta uit Kollum, de ploeg die sinds dit seizoen samen is gegaan met Frigro. Het werd geen goede wedstrijd van de combinatieploeg uit Winsum/Bedum. Uiteindelijk wist Invicta/Frigro, na een 8-6 ruststand, met 17-11 te winnen en kregen de Noord-Groningers voor de tweede keer een nederlaag te slikken.

Onder zeer warme weersomstandigheden begonnen de spelers aan het duel. Trainer/coach Henk Sjoerd Westra van DWA/Argo kon zijn vaste acht basisspelers opstellen. Al gauw zette Mike Bults twee doelpunten op zijn naam en bracht DWA/Argo daaarmee op voorsprong. De Friezen wisten de stand echter al snel gelijk te trekken. Wederom was het hierna Mike Bults die wist te scoren. Vervolgens konden de Friezen drie tegendoelpunten maken, waarmee de stand op 5-3 kwam te staan.

De gasten uit Winsum en Bedum moesten daarna in de achtervolging. Benjamin Pestoor was de eerste die het gat van de korf wist te vinden en de stand op 5-4 bracht. Na een tegendoelpunt van Invicta/Frigro wist ook Nick Brandsma te scoren, waardoor het verschil weer één treffer werd: 6-5.

Andermaal wisten de Friezen het gat met de gasten te vergroten, door twee keer te scoren. Tegenvaller voor DWA/Argo was bovendien dat Lisanne Pettinga al in de eerste helft met een pijnlijke enkelblessure uit moest vallen. Lisette Bernardus kwam haar plek innemen. Yvonne Schuuring wist nog 8-6 op het scorebord te zetten en met deze stand ging de ploeg van Westra de rust in.

Na de pauze was het Invicta/Frigro dat als eerste tot scoren wist te komen. Hierna kwamen de treffers om en om. Uiteindelijk wist DWA/Argo de stand nog op 10-9 te brengen door goals van Nick Brandsma (2x) en Mike Bults. Het lukte echter niet om op gelijke hoogte te komen en de inspanning bleek te groot te zijn geweest, want de Friezen scoorden vervolgens vier keer op rij.

Het gat werd te groot voor DWA/Argo om nog aanspraak op de winst te maken. De wedstrijd was feitelijk beslist. Niels Japenga en Nick Brandsma wisten nog wel een keer te scoren, maar wederom antwoordden de Friezen met een score. Bij 17-11 klonk het eindsignaal en stond DWA/Argo met lege handen.

Zaterdag staat er een flinke reis op het programma voor de Winsumers en Bedumers. DWA/Argo reist dan af naar Wezep, om aan te treden tegen Rood Wit. Voor DWA/Argo een onbekende ploeg. Dit team staat na twee duels bovenaan de ranglijst. Het duel zal zoals gewoonlijk om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4), Mike Bults (4), Niels Japenga (1), Yvonne Schuuring (1) en Benjamin Pestoor (1).

Uitslagen:

DTS            - Blauw Zwart  11-10
Pallas’08      - Rood-Wit      8-18
Invicta/Frigro - DWA/Argo     17-11

Stand
Rood-Wit                       2- 3
DTS                            1- 2
Blauw Zwart                    2- 2
Pallas’08                      2- 2
Invicta/Frigro                 2- 2
Vlug & Vaardig                 1- 1
MN & W                         0- 0
DWA/Argo                       2- 0

No Replies to "Matig DWA/Argo verliest opnieuw"