Beter Noordwolde vloert Appingedam

Ondanks het feit dat men de betere kansen kreeg, wist Noordwolde vorige week in Appingedam niet van De Pelikanen te winnen. Als het dan niet buitenshuis lukt, moet je het op eigen veld maar proberen. De equipe van trainer Roy Kamps kreeg zaterdag Appingedam op bezoek en stapte na negentig minuten met een 1-0 zege op zak van het veld.

‘Dit is een verdiende zege. Eigenlijk hadden we met grotere cijfers moeten winnen’, vindt Kamps. Zijn team stond goed gemotiveerd aan de start en gaf in het eerste bedrijf niks weg. ‘De taken werden goed uitgevoerd en we hebben met lef gespeeld. Appingedam is geen moment in de wedstrijd gekomen.’

Het duurde even alvorens de gastheren het betere spel ook in klinkend resultaat wisten om te zetten. Nadat Antonie Buist al een keer oog in oog met doelman Robin Kuipers de sluitpost twee keer had getoucheerd, was het in de 23e minuut wel raak. Buist kwam vanaf de linkerkant binnen snijden en gaf doelman Kuipers het nakijken: 1-0.

Ook na die goal bleef Noordwolde de betere ploeg, al was het wel op zijn hoede voor de ervaren ploeg van trainer Gerard Zeeman. Echt grote schrik wisten de Damsters hun opponent echter niet aan te jagen.

Appingedam kwam maar niet in het spel. ‘We hebben veel te weinig laten zien. Veel duels gingen verloren en we zijn niet in de strijd meegegaan die Noordwolde wel wilde leveren. Het veld was niet best, maar dat gold ook voor de tegenstander. Je legt als speler de focus op een verkeerde plek als dat de boventoon gaat voeren. Kennelijk kon een aantal spelers van ons dat niet’, vertelt Zeeman.

Na de thee sprong Noordwolde wat slordiger met het balbezit om. Het uitblijven van de tweede goal maakte dat het tweede bedrijf spannend bleef. Theo Maats schoot namens de gastheren op onderkant lat en ook Patrick Meima dook voor Kuipers op, maar hij mikte in de handen van de keeper. De doelman groeide uit tot de beste man aan Damster zijde en dat zei veel over de rest van het elftal.

Uiteindelijk bleef het bij de ene treffer van Buist, waarmee hij tot matchwinnaar kon worden uitgeroepen. Kamps kon na negentig minuten, ondanks dat zijn ploeg de betere was geweest, opgelucht adem halen. ‘Het blijft natuurlijk altijd oppassen als je zelf verzuimt afstand te nemen. Appingedam heeft jongens genoeg in huis die een goal kunnen maken. Ik ben blij met deze overwinning. Dit geeft de burger moed Naar onze maatstaven gerekend zijn we goed aan de competitie begonnen’, vindt de coach.

Zeeman: ‘Ik kan me voorstellen dat Kamps blij is met de zege en wil er niks op afdingen. Zij hebben er voor geknokt, dat konden wij niet opbrengen. We hebben deze wedstrijd veel te gemakkelijk opgevat. Vooraf maak je afspraken, verdeel je de taken en probeer je iedereen op scherp te zetten. Het kwam er in de wedstrijd echter niet uit.’

Voor Appingedam betekende het verlies een domper na de 2-3 overwinning van vorige week op Glimmen. Met vier punten uit drie duels, evenveel als Noordwolde nu overigens heeft, kan er allesbehalve van een goede start gesproken worden. Het zal voor de witzwarten geen gemakkelijke opgave worden om zich bovenin te nestelen. ‘We hebben nog een lange weg te gaan, maar er komen ook nog heel wat lastige tegenstanders aan’, aldus Zeeman.

* Noordwolde – Appingedam 1-0 (1-0).
Antonie Buist 1-0

No Replies to "Beter Noordwolde vloert Appingedam"