Irritant Drachtster Boys wint in Winsum

Op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum waren zaterdagmiddag voldoende ingrediënten aanwezig om als toeschouwer langs het veld plaats te nemen voor het duel tussen thuisclub Winsum en het bezoekende Drachtster Boys. Het zonnetje scheen, de grasmat lag er goed bij, de mannen van trainer Robert Bos zagen er tijdens de warming-up scherp uit en Drachtster Boys staat bekend als een technisch vaardige ploeg. Toch was datzelfde Drachtster Boys verantwoordelijk voor een vervelende, ronduit irritante wedstrijd die in een 0-3 overwinning voor de gasten eindigde.

De Winsumers traden nog niet aan in de beoogde kleuren. Een beetje vreemd, omdat het al de derde wedstrijd van de competitie was. Drachtster Boys begon goed aan het duel. De technisch zeer vaardige gasten zetten de achterhoede van Winsum al snel onder druk en combineerden er lustig op los. Vooral door de vaak opkomende linksback Paul Bergtop kwam Winsum vaak een man tekort. Toch creëerden de bezoekers geen echte kansen. De Winsumers vochten voor wat ze waard waren en konden een aantal keren met goede combinaties in de buurt van doelman Strijker komen.

Het eerste echte wapenfeit kwam op naam van Drachtster Boys. Na een misverstand op het middenveld raakten de Winsumers de bal kwijt aan Mergim Hana. De middenvelder kon wat meters maken en op het doel van Germen Bouwman knallen. De sluitpost stond goed opgesteld en pakte de bal eenvoudig klemvast.

Na een kwartier spelen kwam er meer evenwicht in de wedstrijd, de gasten werden wat onzorgvuldiger en Winsum draaiden het gas nog wat verder open. De onverzettelijkheid werd vooral getoond door David Goguadze, vorige week nog dwalend in de spits, nu beukend, trekkend en strijdend links op het middenveld. De talentvolle, sterke jongeman speelde een prima pot.
Een schot van Stan Buikema miste nog richting, maar de kansen leken er te gaan komen.

De 17e minuut was het keerpunt in de tot dan prima wedstrijd. Drachtster Boys mocht een inworp nemen. De bal werd fraai naar het centrum gecombineerd waardoor één van de zwartwitten op doel kon schieten. Doelman Bouwman pareerde het schot prima, maar toen de bal van links snoeihard door Nezhar Hassan werd ingeschoten, moest de sluitpost zich gewonnen geven: 0-1.

In de 30ste minuut leek Winsum de stand gelijk te trekken. Na prima doorzetten van Goguadze kwam Wouter Bloem in scoringspositie. De aanvaller werd echter lang genoeg aan zijn shirt getrokken, raakte in onbalans en kon niet vol uithalen. De overigens prima leidende scheidsrechter Jansen had de bal hier op de stip kunnen, misschien wel moeten leggen. Zes minuten later was het wederom Bloem die een mogelijkheid kreeg, nu uit een prima genomen vrije trap van rechts. Bloem kon de bal niet voldoende raken en zijn kopbal ging voorlangs.

Direct na de aftrap voor de tweede helft werd Bloem op het middenveld gevloerd. De vrije trap zorgde voor een snelle aanval over links. David Goguadze waagde een hard schot, dat echter over het doel van Drachtster Boys verdween.

De actie was het begin van een vreselijke, oersaaie periode. Drachtster Boys maakte zich volkomen belachelijk door de bal achterin met een tergend langzaam tempo rond te spelen zonder ook maar de intentie te hebben om over de middenlijn te komen. Winsum liet zich niet uit de tent lokken. Opjagen had tegen de balvaardige Drachtsters geen zin en met de kleine achterstand was tenslotte alles nog mogelijk.

Een corner van rechts had roet in het eten van de gasten kunnen gooien. De mooi aangesneden trap werd door Heinze Andringa bij de eerste paal verlengd, belandde in het strafschopgebied, werd onvoldoende weggewerkt door de Drachtster verdediging waardoor Bloem heel stijlvol, een technisch prachtig uitgevoerd vlammend schot kon afvuren. De doelman kon het schot met grote moeite keren.

Daarmee was voor Winsum de laatste kans op succes verkeken, de gasten speelden de wedstrijd oersaai uit en kregen met de 0-2 door Aziz Geyik en de 0-3 van Kevin Bakels in ieder geval twee doelpunten teveel.

* Winsum – Drachtster Boys 0-3 (0-1). Nezhar Hassan 0-1; Aziz Geyik 0-2; Kevin Bakels 0-3. (Met dank aan WinsumNieuws)

No Replies to "Irritant Drachtster Boys wint in Winsum"