HZVV loodzware dobber voor Omlandia

Na duels tegen twee promovendi en een clash met Leeuwarder Zwaluwen, wacht Omlandia zaterdag op papier de meest pittige beproeving tot dusver. Een voorname titelkandidaat in de 1e Klasse E, HZVV, komt dan op bezoek in Ten Boer. Dat Omlandia een zware kluif aan de Hoogeveense degradant uit de Hoofdklasse zal krijgen, staat op voorhand vast. Met de volle buit uit drie duels en een doelsaldo van elf voor en nul tegen is HZVV fier koploper in 1E.

door Merijn Slagter

HZVV heeft na de degradatie uit de Hoofdklasse maar één missie: zo snel mogelijk weer terugkeren op dat niveau. Daarvoor legde de formatie van Karlo Meppelink in de eerste drie duels van dit seizoen alvast een ijzersterke basis. In het openingsduel werd Leeuwarder Zwaluwen met 0-5 weggevaagd en ook Balk en d ’Olde Veste 54, normaliter hoogvliegers in de Eerste Klasse E, kregen allebei met 3-0 klop. ‘De Hoofdklasse is simpelweg een niveau hoger’, vatte HZVV-middenvelder Arjan Akkerman eerder deze week al treffend samen in een interview.

Inmiddels heeft zijn ploeggenoot Frank Strijker het net al liefst zeven keer gevonden en neemt daarmee meteen een voorschot op de topscorerstitel in 1E. De vraag is of Omlandia een serieuze poging kan ondernemen de Hoogeveense dadendrang te stoppen. De vraag stellen is hem beantwoorden, maar dat de Ten Boersters het duel als underdog zullen starten staat inmiddels wel vast. Omlandia startte het seizoen slecht tegen Gorecht (3-0 verlies), revancheerde zich vervolgens tegen Drenthina (2-0 winst), om afgelopen zaterdag de punten te delen op bezoek bij Leeuwarder Zwaluwen (1-1). ‘Een terechte remise’, vond Omlandia-aanvaller Jeroen Haan na afloop.

Wil Omlandia serieus partij bieden aan HZVV, dan zal er lering getrokken moeten worden uit het midweekse duel dat de ploeg van Freddy Strating dinsdag afwerkte. Thuis werd er tegen een combinatieteam van Be Quick 1887 zondag 1 en 2 met liefst 1-6 verloren, waarbij vooral aanvaller Gino Fokkens (vier keer trefzeker) het vizier op scherp had staan. Een snelle tegengoal na amper een halve minuut spelen voorspelde al weinig goeds, wat door de 0-4 ruststand werd bevestigd. Na de thee waren de verschillen iets kleiner en kon Klaas Swiersema nog een eretreffer voor Omlandia binnenschieten.

Strating zal tegen HZVV ongetwijfeld meer scherpte van zijn keurkorps eisen en daarbij kijken op welke wijze er zo optimaal mogelijk gepresteerd kan worden. Inspiratie kan hij daarin putten uit de laatste confrontatie tussen Omlandia en HZVV, die in april 2015 plaatsvond. Omlandia startte toen wél scherp en kwam al na drie minuten op 1-0 door Jan Oosterbeek. Een gedecideerd Omlandia leek toen lange tijd op weg naar een stunt tegen de uiteindelijke kampioen, maar twee gelukkig gegeven penalty’s keerden het tij toch nog in Hoogeveens voordeel: 1-2.

Omlandia hoopt zaterdag te kunnen stunten en kan daarbij de steun van het publiek goed gebruiken. Trainer Freddy Strating heeft in ieder geval een vrijwel geheel fitte selectie tot zijn beschikking om een goed resultaat neer te kunnen zetten. Omlandia-HZVV gaat om 14.30 uur van start in Ten Boer, waarbij de arbitrale leiding in handen zal liggen van mevrouw Deuring (foto: Ursula Sennema).

No Replies to "HZVV loodzware dobber voor Omlandia"