Eerste winst korfballers DWA/Argo een feit

De korfballers van DWA/Argo hebben de eerste wedstrijdpunten op zak. Het eveneens puntloze MN&W uit Hijum werd, na een 7-4 ruststand, met 13-9 geklopt. De overwinning van de ploeg van coach Henk Sjoerd Westra was mede te danken aan een stuk onverzettelijkheid, een goed opererende defensie en meer zuiverheid onder de korf. Het duel op het Winsumer kunstgras was weliswaar niet hoogstaand, maar daar maalde na afloop niemand om bij de thuisclub. ‘We wilden dit duel hoe dan ook winnen’, aldus Westra. De oefenmeester uit Drachten kon na twee keer 35 minuten tevreden zijn. Het goede spel dat vorige week tegen Rood Wit in Wezep nog geen resultaat had opgeleverd, werd nu wel bekroond.

DWA/Argo begon zonder de geblesseerde Mike Bults. Dat betekende dat er vier andere heren in het veld stonden dan in het afgelopen seizoen. Bij de dames startte Lisanne Pettinga niet, aangezien ook zij nog geblesseerd was. De gasten uit Hijum begonnen goed aan het duel en wisten meteen een gaatje te slaan naar 0-2.

Lisette Hamminga, de trainer-coach van de afgelopen seizoenen, stond nu als speelster haar team bij. Zij scoorde namelijk 1-2 en even later was ze ook verantwoordelijk voor de 2-2. Nadat MN&W weer op voorsprong was gekomen, kwam de thuisploeg op stoom. Door treffers van Karen Oostmeijer en Yvonne Schuuring, allebei scoorden ze twee keer, liep de thuisclub uit naar 6-3. Vervolgens wist ook de goed spelende Niels Japenga het gat van de korf te vinden en ineens stond er een mooie marge op het scorebord: 7-3. Het laatste woord voor de pauze was aan de gasten. Zij bepaalden de ruststand op 7-4.

Na de onderbreking speelden beide ploegen lange tijd zonder dat er gescoord werd. De verdedigingen overheersten. Pas na ruim een kwartier spelen viel er weer een treffer te bewonderen. Tom van der Laan schoot van afstand raak. Zijn voorbeeld werd snel gevolgd door twee tegentreffers, waardoor het weer spannend werd.

Toen MN&W na de 9-6 van Yvonne Schuuring nog eens twee keer op rij wist te scoren, was de spanning helemaal weer terug in het duel. Toch liet de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra zich niet gek maken. Door doelpunten van Niels Japenga, Tom van der Laan en Yvonne Schuuring werd de wedstrijd in het slot gegooid.

De resterende zeven minuten waren te kort voor MN&W om nog aanspraak op de overwinning te kunnen maken. Er werd nog wel gescoord, maar het laatste woord was aan de thuisclub door een mooi afgerond kansje dicht bij de korf van Japenga. Daarmee werd de eindstand op 13-9 bepaald.

Westra was na afloop blij met de eerste punten en hoopt dat de ploeg deze lijn kan voortzetten in de volgende competitiewedstrijd. Die wordt zaterdag om 15.30 uur gespeeld in Wierden tegen Blauw Zwart. De winnaar doet goede zaken in de ranglijst.

Dinsdag speelt DWA/Argo echter al voor de beker. Dan reist de ploeg af naar Buitenpost voor de ontmoeting met Flamingo’s. Dat duel begint om 20.00 uur.

Scores DWA/Argo: Yvonne Schuuring (4), Niels Japenga (3), Tom van der Laan, Karen Oostmeijer en Lisette Hamminga (allen 2).

Uitslagen:
Vlug & Vaardig	- Invicta	15-14
DWA/Argo	- MN&W 		13- 9
DTS 		- Rood-Wit	14-19
Pallas’08	- Blauw Zwart	13-12
Vlug & Vaardig 	- MN&W		20-11

Stand:
Vlug & Vaardig 		4-7
Rood-Wit		4-7
Pallas’08		4-6
Invicta/Frigro		4-4
DTS			3-2
DWA/Argo		4-2
Blauw Zwart		4-2
MN&W			3-0

No Replies to "Eerste winst korfballers DWA/Argo een feit"