SC Loppersum ontsnapt aan nederlaag

SC Loppersum heeft alles op alles moeten zetten om een punt over te houden aan de thuiswedstrijd tegen promovendus Boerakker. De gasten stonden op een gegeven moment met 0-3 aan de leiding en leken voor een stunt te gaan zorgen. De thuisclub toonde echter veerkracht waardoor er bij het scheiden van de markt toch nog een 3-3 eindstand op het wedstrijdformulier kwam te staan.

Boerakker begon de competitie slecht door het openingsduel tegen het eveneens gepromoveerde Niekerk met 4-1 te verliezen. Daarna volgden overwinningen op SC Stadspark (4-1) en Glimmen (6-2). Het duel met SC Loppersum kon eigenlijk pas de eerste serieuze krachtmeting worden genoemd. De thuisclub kende een prima competitiestart. Noordwolde (1-2), Niekerk (2-0) en HFC ’15 (0-5) werden aan de kant gezet en dus was men er op gebrand om de goede lijn door te trekken.

Alle goede bedoelingen ten spijt liep de wedstrijd aanvankelijk heel anders dan de Lopsters zich hadden voorgesteld. Het zelfvertrouwen was er wel, maar de start was allesbehalve goed. De gastheren lieten zelf de mogelijkheden liggen om de score te openen en kregen vervolgens het deksel op de neus van een zeer effectief spelend Boerakker.

Na een half uur spelen werd doelman Jan Posthumus, hij verving de vakantie vierende Peter Paul Datema, voor het eerst gepasseerd. Allard Gritter opende het bal: 0-1. Nog voor de thee werd de marge verdubbeld toen Ruben Danhof in de fout ging. Hij kreeg ruzie met de bal, verloor het speeltuig aan Menco Oedzes en zag Boerakker andermaal doel treffen: 0-2.

De verbijstering was groot aan de zijde van SC Loppersum, dat het effectief spelende Boerakker de wedstrijd op een presenteerblaadje aanbood. Dat er in de tweede helft iets moest gebeuren om de beroerde start weg te poetsen, was wel duidelijk.

Na de doelwisseling probeerde SC Loppersum het wel, maar was het andermaal Boerakker dat raak mikte. Joey Hummel voltooide de trilogie en vanaf dat moment had het er alle schijn van dat het team van trainer Henk Buikema tegen de eerste competitienederlaag zou aanlopen.

Niets was echter minder waar. De gastheren besloten meer risico te nemen. Boerakker kreeg de ruimte om de klus definitief te klaren, maar weigerde de trekker over te halen. Peter Heeres gaf na een dik uur spelen het startsein voor de inhaalrace: 1-3. Een duw in de rug van Peter Groenewege betekende een strafschop die door Rik Buikema tegen het nylon werd geschoten: 2-3. Boerakker kreeg kansen om opnieuw uit te lopen. Het genadeschot bleef echter uit en daardoor mocht SC Loppersum blijven hopen.

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal gebeurde het ogenschijnlijk onmogelijke alsnog. Een vrije trap van Rik Buikema belandde voor het doel en werd nog net voldoende door Rolf Oosterhuis geraakt om alles en iedereen op het verkeerde been te zetten: 3-3.

De vreugde aan Lopster zijde was groot, de teleurstelling bij Boerakker waarschijnlijk nog groter. Men had in een tijdsbestek van een half uur een zeker lijkende zege uit handen gegeven. De gasten hoefden zich echter geenszins te schamen. Er zal nog menig tegenstander voorbij komen die zich de tanden stuk bijt op de degelijk spelende ploeg van coach Jelke Nijboer.

Geluk bij een ongeluk voor SC Loppersum was dat naaste concurrent SV Marum, dat de Lopsters zaterdag ontvangt, in eigen huis met 1-2 van HFC ’15 verloor. Daardoor is het team van Henk Buikema nog steeds koploper in 3C en is men zelfs een puntje los gekomen.

* SC Loppersum – Boerakker 3-3 (0-2). Allard Gritter 0-1; Menco Oedzes 0-2; Joey Hummel 0-3; Peter Heeres 1-3; Rik Buikema 2-3 (strafschop); Rolf Oosterhuis 3-3.

No Replies to "SC Loppersum ontsnapt aan nederlaag"