Volleyballers DIO Bedum beginnen sterk

De volleybalheren van DIO Bedum zijn de competitie sterk begonnen. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen werd in een overwinning omgezet. En dat was niet tegen de misnte ploeg. In Hengelo werd namelijk Webton met 0-3 verslagen. Het is, naast DIO zelf, een van de ploegen die kampioenskansen worden toegedicht.

Op voorhand kon er al gesproken worden van een heuse topper in de Topdivisie. De nummers twee (DIO) en drie (Webton) van het afgelopen jaar stonden meteen in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen al tegenover elkaar. Beide teams worden ook dit seizoen gezien als titelkandidaten. Voor debuterend coach Edwin ten Kate van DIO vormde het duel een belangrijke graadmeter om te kijken hoe het team er dit jaar voor staat.

Ten Kate, vorig seizoen nog coach van het tweede herenteam van DIO, kon in Hengelo nog niet over de nieuwe passer/loper Alex Bell Moratto beschikken. De Canadees is nog niet speelgerechtigd en moest daarom op de tribune plaatsnemen. Tevens ontbrak spelverdeler Thijs Homan in verband met vakantie. Zijn vervanger was Maarten Nijenhuis. Mid-man Erik Rekker is langdurig geblesseerd en zal waarschijnlijk dit seizoen niet in actie komen.

Aan het begin van de eerste set ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks. Pas bij een stand van 11-9 in het voordeel van Webton leek de thuisploeg een gaatje te slaan. Het verschil van twee liep op naar vier punten. Bij een stand van 14-10 was de coach van DIO genoodzaakt een time-out aan te vragen. Het gewenste effect bleef echter uit. Bij een stand van 17-13 voor Hengelo kwam er een ommekeer in de wedstrijd. De Bedumers maakte enkele mooie punten op rij en trokken de stand weer gelijk: 17-17. Richting het einde van de set wist DIO het eerste setpunt te noteren. Mede dankzij een sterk spelende Lennart Harmsen werd de eerste set dan ook met 23-25 gewonnen.

In de tweede set namen de Bedumers al vroeg de leiding. Een verschil van twee punten werd halverwege de set uitgebouwd naar vier punten (14-18). Een sterke serve-serie van Jochem van der Veen bracht het team uit Hengelo op grotere achterstand (16-23). Webton kwam nog een paar punten dichterbij, maar kon niet voorkomen dat DIO er ook in de tweede set met de winst vandoor ging: 20-25.

Webton begon de derde set een stuk scherper dan de ploeg uit Bedum. De thuisploeg wist een 4-0 voorsprong te pakken. DIO wist echter al snel orde op zaken te stellen. Door veel servedruk van Jochem van Diepen kwamen de Bedumers bij een stand van 9-9 weer op gelijke hoogte. Pas richting het einde van de set kon DIO wederom een gaatje slaan (18-22). Uiteindelijk pakten de gasten ook de derde set (21-25) en wonnen daarmee de wedstrijd.

Edwin te Kate kon met een goed gevoel op de eerste wedstrijd van het seizoen terugkijken. Zaterdag zal DIO Bedum zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Tegenstander is dan HLB Van Daal/DS uit Den Dungen. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

* Webton Hengelo – DIO Bedum 0-3.
Setstanden 23-25, 20-25 en 21-25.

No Replies to "Volleyballers DIO Bedum beginnen sterk"