DWA/Argo deelt punten met Blauw Zwart

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum moesten zaterdag afreizen naar Wierden voor het duel met Blauw Zwart. Na een ruststand van 6-8 kwamen de Groningers in de tweede helft op achterstand. Uiteindelijk wist de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra in de slotminuut een punt veilig te stellen door voor 13-13 te zorgen.

De thuisploeg uit Wierden is de ploeg die het verst bij DWA/Argo vandaan speelt. Blauw Zwart, dat tot zaterdag net als DWA/Argo twee punten wist te bemachtigen, was dan ook onbekend voor de gasten. DWA/Argo wilde graag de nare bijsmaak van de bekerwedstrijd van dinsdag tegen Flamingo’s wegnemen. In Buitenpost werd maar liefst met 29-9 verloren, waardoor de goede prestatie van het afgelopen seizoen, toen DWA/Argo de finale bereikte, dit jaar geen vervolg krijgt.

Duidelijk was dat Blauw Zwart zaterdag beter uit de startblokken kwam, want na vier minuten stond het al 3-0. Hierna kwam ook DWA/Argo op gang en na treffers van de zussen Yvonne en Natasja Schuuring (2) stond het na een kwartier 3-3. Hierna namen de Groningers een voorsprong door voltreffers van achtereenvolgens Niels Japenga, Natasja Schuuring, Mike Bults, Yvonne Schuuring en Tom van der Laan. Vlak voor rust stond er een comfortabel lijkende 5-8 voorsprong op het scorebord. Blauw Zwart wist voor de rust nog voor 6-8 te zorgen, waarmee de ploegen de kleedkamers opzochten.

Na de pauze volgde een enerverende fase in de wedstrijd. Blauw Zwart kwam langzamerhand dichterbij en bij 10-10 wisten de Twentenaren zelfs weer op voorsprong te komen. Het duel bleef erg spannend en via 11-11 en 12-12 leek het in de slotfase toch nog mis te gaan voor DWA/Argo. Blauw Zwart kwam namelijk weer op voorsprong en de resterende tijd leek te kort om nog iets aan de achterstand te doen.

Toch kregen de gasten in de laatste minuut nog een strafworp toegekend door de scheidsrechter en deze werd door Natasja Schuuring koelbloedig verzilverd. Direct hierna floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd, waarmee DWA/Argo dus op de valreep nog een puntje uit Wierden wist mee te nemen.

Zaterdag speelt DWA/Argo weer een thuiswedstrijd. Dan komt DTS uit Surhuizum op bezoek in Winsum. De ploeg die afgelopen zaterdag verrassend punten pakte tegen Vlug en Vaardig zal om 15.30 uur een lastige tegenstander zijn.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (4), Lisette Hamminga (3), Yvonne Schuuring (2), Niels Japenga, Nick Brandsma, Mike Bults en Tom van der Laan (allen 1).