Pijnlijke nederlaag voor DIO Bedum

De volleyballers van DIO Bedum hebben zaterdag in de eigen sporthal Beemden een pijnlijke en terechte nederlaag geleden tegen HLB/Van Daal uit Den Dungen. De ploeg van coach Edwin ten Kate werd met 1-3 verslagen.

Op voorhand wisten de Bedumers dat het geen eenvoudige wedstrijd ging worden. HLB heeft zich dit seizoen onder andere versterkt met spelers van de kampioen van vorig seizoen Peelpush en hebben een goede selectie om mee te doen voor het kampioenschap.

Het spelbeeld in de eerste set was redelijk in balans. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte. Pas aan het einde van de set bij een stand van 19-21 werden de Bedumers onder druk gezet. Mede door veel servedruk wisten de heren uit Den Dungen een groter gat te slaan. De eerste set ging vervolgens met 21-25 naar HLB.

In de tweede set kwam DIO beter uit de startblokken. Al snel werd er een gaatje van drie punten geslagen. Bij een stand van 5-2 was de coach van HLB genoodzaakt een time-out aan te vragen. Dit had meteen effect, want enkele punten later was de stand weer in evenwicht: 6-6. Beide ploegen maakten het elkaar voornamelijk lastig met de service. Aan de kant van DIO waren het Nico Hoekstra en Jochem van der Veen die meerdere malen directe punten scoorden. Richting het einde van de tweede set kregen de Bedumers de eerste setpunten (24-22). Het eerste setpunt werd nog weggewerkt, maar bij de tweede was het wel raak. Hiermee was de stand in sets weer in evenwicht: 1-1.

In de derde set keek de ploeg van Edwin ten Kate al snel tegen een achterstand aan. De Bedumers hadden voornamelijk moeite om de pass goed bij het net te krijgen, waardoor er niet fatsoenlijk kon worden aangevallen. Dit was te danken de servedruk van HLB. Het gat werd alsmaar groter. Bij een stand van 17-24 kreeg DIO een rode kaart voor commentaar op de leiding. De rode kaart leidde tot een direct punt voor HLB: 17-25.

Ook in de vierde set lukte het de Bedumers niet om de pass onder controle te krijgen. Ook serverend werd er niet genoeg druk uitgevoerd op de tegenstander. Zodoende ging ook de vierde en laatste set met een groot verschil naar HLB (18-25).

Na twee wedstrijden is nog alles mogelijk in de Topdivisie. Op zaterdag 8 oktober speelt DIO Bedum wederom een thuiswedstrijd. De tegenstander die dag is Next Volley Dordrecht. Het duel begint om 19.30 uur.

* DIO Bedum – HLB/Van Daal 1-3. Setstanden 21-25, 25-22, 17-25 en 18-25.

No Replies to "Pijnlijke nederlaag voor DIO Bedum"