Zaalvoetbaldames Omlandia afgedroogd

De zaalvoetbaldames van Omlandia, uitkomend in de Hoofdklassse, speelden vrijdagavond in de eigen Tiggelhal tegen Drachtster Boys 3. De Friezinnen bleken beter op dreef dan de Ten Boersters, die een 1-7 nederlaaag kregen te slikken.

Helemaal okselfris kon de thuisclub niet aan de start verschijnen. De selectie bestond uit zes speelsters. Ziekte en werk zorgde ervoor dat er helaas niet meer meiden op het veld konden verschijnen. Toch werd er vol goede moed afgetrapt. Het was in eerste instantie afwachten wat de tegenstander te bieden had. Doordat dat gebeurde, gaven de Drachtster dames ook ruimte om vooruit te voetballen. Er ontstonden kansen voor Omlandia. Jammer genoeg voor de gastdames werd er pas gescoord toen er al drie in het eigen doel lagen.

De 1-3 werd gemaakt door een mooie solo van Chantal Streppel over links. Ze wist de bal in de verre hoek te werken. Met een 1-4 ruststand kon men even bijkomen en zich bezinnen op de tactiek voor de tweede helft.

In het tweede bedrijf wist Omlandia weer een aantal mooie aanvallen op de mat te leggen, maar het verschil tussen de thuisclub en Drachtster Boys lag hem vooral in het afmaken van kansen. Dat wisten de gasten veel beter te doen. Er werd nog drie keer doel getroffen, waarmee de eindstand op 1-7 kwam te staan.

No Replies to "Zaalvoetbaldames Omlandia afgedroogd"