Onnodig verlies korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag onnodig punten verloren tegen DTS uit Surhuizum. Het liep met name in de eerste helft niet goed bij de Winsumers en Bedumers, want bij rust was het 4-9. In de tweede helft kon DWA/Argo dit gat niet meer dichten. Het werd uiteindelijk 11-15.

Mike Bults was weer terug van zijn blessure en startte daarom in de basis. Niels Japenga begon aan de kant, aangezien hij na een paar dagen ziekte nog niet helemaal fit was. DTS wist al vrij snel op een 0-3 voorsprong te komen. De oranje-witte thuisploeg had moeite om aanvallen op te zetten en was duidelijk niet scherp in de eerste helft. Lisette Hamminga wist na verscheidene aanvallen uiteindelijk als eerste voor DWA/Argo te scoren en zette de stand op 1-3. Vervolgens wist DTS opnieuw drie keer achter elkaar te scoren, zodat het 1-6 werd.

Weer was het Hamminga die het gat van de korf wist te vinden en ze versierde daarna ook een strafworp, die Mike Bults er in wist te leggen. Tom van der Laan maakte met een raak afstandsschot het vierde doelpunt voor zijn team, maar daarmee was de koek op in de eerste helft. De spelers van trainer/coach Henk Sjoerd Westra gingen met een 4-9 stand de rust in.

In de tweede helft moest er iets veranderen aan de scherpte bij de spelers. Zowel verdedigend als aanvallend ging het beter dan in de eerste helft. De spelers van DTS scoorden na rust snel twee keer. Mike Bults en Natasja Schuuring wisten met twee benutte strafworpen de stand op 6-11 te brengen.Bij deze stand bracht Westra een wissel in het veld. Lisanne Pettinga, die terug is van een enkelblessure, mocht de plaats van Yvonne Schuuring innemen. Dit bleek een goede wissel te zijn, want Pettinga kon al vlot een strafworp versieren die Mike Bults er opnieuw vakkundig in kon leggen. Hierdoor kwam de stand op 7-13 te staan.

Tom van der Laan en Benjamin Pestoor scoorden beiden nog, maar met een stand van 9-14 konden de DWA/Argo-spelers het niet meer redden om nog punten te pakken. Westra bracht nog wel Sam Pestoor, die terug is van een zware rugblessure, in het veld. Hij nam de plaats van Nick Brandsma in. Ook deze wissel pakte goed uit, want mede dankzij Pestoor kon Natasja Schuuring twee keer een strafworp versieren, die zij vervolgens zelf verzilverde. Bij de stand 11-15 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.In de tweede helft was duidelijk een betere ploeg aan het werk geweest en het besef ontstond dat het duel in de eerste fase was weggegeven.

Zaterdag reist de selectie van DWA/Argo af naar Garijp voor de ontmoeting met Vlug en Vaardig. Dit is geen onbekende ploeg voor de spelers van DWA/Argo en het zal een lastige wedstrijd worden. Uiteraard gaat de combinatieploeg er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. Dit duel zal om 15.30 uur starten. Tevens is dit de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (3x), Natasja Schuuring (3x), Lisette Hamminga (2x), Tom van der Laan (2x), Benjamin Pestoor (1x).