Familiestrijd bij GEO eindigt onbeslist

Het duel tussen thuisclub GEO en het bezoekende Midddelstum is zaterdag geëindigd zoals hij was begonnen. In de ruim negentig minuten werd er niet gescoord op het veld van de Garmerwolder club. Daarmee mocht met name Middelstum blij zijn.

Yoran Mus zal nog wel even uit de roulatie zijn nu zijn uit de kom geschoten pink in het gips zit. Mazzeltje voor coach Raymond Scholtens van Middelstum is dat hij terug kan vallen op de ervaren Alwin Zwerver. En juist hij, de man die eigenlijk niet meer keept, groeide uit tot de man van de wedstrijd. ‘We mogen rustig stellen dat hij een punt voor ons heeft gered’, aldus de oefenmeester.

Middelstum begon goed aan het duel, kreeg een drietal goede mogelijkheden om GEO op achterstand te zetten maar miste een afmaker. ‘Een daarvan had er gerust in mogen vliegen, maar dat lieten we na. Zoiets kan je later in de wedstrijd opbreken. GEO kreeg na dat eerste deel ook een aantal kansen maar zoals gezegd hadden we Zwerver onder de lat. Hij stond fantastisch te keepen’, zegt Scholtens. Daarbij kwam nog eens dat het Middelstum ook niet aan geluk ontbrak, want de bal moest ook nog een keer voor de doellijn weg worden geveegd.

Na de doelwisseling trok GEO de teugels wat strakker aan en moest Middelstum steeds vaker achteruit. Ook nu bleek Zwerver echter een behoorlijke sta-in-de-weg te zijn. Hij hield zijn ploeg overeind en dus konden de gasten nog het meest tevreden met het punt zijn. Scholtens: ‘We staan gedeeld derde en dat is geen onverdienstelijke plek in deze fase van de competitie.’

De neef van GEO-trainer Dick Scholtens was dan misschien blij, dat gold niet voor zijn tegenstrever. ‘Natuurlijk kwamen we in het eerste kwartier een paar keer goed weg, maar daarna hadden we het betere van het spel. Daar hebben we te weinig uit gehaald. Qua kansen was een overwinning niet meer dan verdiend geweest. Maar goed, je moet hem er natuurlijk wel in schoppen. We komen echter moeilijk tot scoren. Waar dat aan ligt weet ik niet. We creëren genoeg maar vergeten ons zelf te belonen.’

De komende twee weken is Middelstum vrij. Op de laatste zaterdag in oktober komt HS ’88 naar het thuishonk van de blauwhemden. De Hoogezandsters ontvangen dit weekeinde GEO.
* GEO – Middelstum 0-0(foto: Robin de Vries).

No Replies to "Familiestrijd bij GEO eindigt onbeslist"