Opmerkelijke comeback Omlandia

Er zijn van die wedstrijden waarbij je van de ene in de andere verbazing valt. Het duel tussen thuisclub Omlandia en het bezoekende Blauw Wit ’34 was er zo eentje. De Friezen leken aanvankelijk op weg naar een eenvoudige zege tegen de flets spelende Ten Boersters. Na de pauze werd er. Om maar eens een oud cliche uit de kast te halen, uit een heel ander vaatje getapt en bombardeerde Jeroen Haan zich tot man van de wedstrijd. Hij had met een glaszuivere hattrick een groot aandeel in de uiteindelijke 4-2 overwinning van de witblauwen.

Het was voor het team van trainer Freddy Strating aanhaken bij de bovenste ploegen of zich in het rijtje voegen van teams dat de onderste helft van de eerste klasse E vormt. In het eerste bedrijf leken de gastheren zich daar niet van doordrongen te zijn. Behoudens de eerste tien minuten was het spel van Omlandia ronduit matig. Er werden teveel duels verloren, de passing was onzuiver en tot goed uitgespeelde aanvallen kwam men niet. Blauw Wit ’34 bleef eenvoudig overeind, voetbalde gemakkelijk en wist altijd wel een vrijstaande medespeler te vinden.

De zorgen leken de thuisclub al snel boven het hoofd te groeien toen Ronnie Ganzevoort de score in de 18e minuut wist open te breken: 0-1. Toen Alban Miftari de marge in de 38e minuut wist te verdubbelen, gingen de gedachten van het thuisfront even terug naar maart van dit jaar. Op het Ten Boerster sportpark werd het destijds 0-5 voor de gasten. Het kon toch niet waar zijn dat de witblauwen zich dat nog een keer zouden laten gebeuren.

Er moest iets gebeuren en tijdens de thee werd dat nog eens benadrukt. Meteen na het beginsignaal voor het tweede bedrijf bleek dat het Omlandia menens was. De gasten werden met veel meer wilskracht en agressie bestreden dan in de eerste helft. Eindelijk was daar de wil om te winnen en die werd al snel beloond. De 1-2 kwam op een wat koddige manier tot stand, maar daar maalde in Ten Boer niemand om. Invaller Mitchell van Kalsbeek schoot op de paal, waarna de rebound via goalie Jaap Oostra tegen het nylon vloog.

Daarna brak er een periode aan dat de Haan victorie kraaide. De aanvoerder van Omlandia kreeg overigens heel wat steun van zijn teamgenoten, maar goed. De bal moet er dan nog wel even in. Er stonden 83 minuten op de klok toen hij de gelijkmaker voor zijn rekening nam middels een afstandsschot dat via de paal in het netje verdween: 2-2.

Niet veel later was het weer raak. Na een goed lopende aanval via Van Kalsbeek kwam Haan in balbezit en ook nu bewees hij zijn waarde als spits: 3-2. De droge en rake knal waarmee hij Oostra in de extra tijd nog een keer liet vissen, betekende het sluitstuk van een opmerkelijke comeback van de thuisclub: 4-2. Halverwege het duel gaven weinigen ook maar een stuiver voor de kansen van Omlandia, maar de elf van Strating wisten zich knap te herstellen en de punten op die manier in eigen huis te houden.

* Omlandia – Blauw Wit ’34 4-2 (0-2). Ronnie Ganzevoort 0-1; Alban Miftari 0-2; Oostra (e.d) 1-2; Jeroen Haan 2-2; Jeroen Haan 3-2; Jeroen Haan 4-2.

No Replies to "Opmerkelijke comeback Omlandia"