DWA/Argo komt net te kort in Garijp

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum moesten het zaterdag opnemen tegen Vlug & Vaardig (V&V) uit het Friese Garijp. Het was een spannende pot met maar weinig doelpunten, waarin DWA/Argo steeds achter de feiten aan liep. Na een 3-2 ruststand wisten de Friezen uiteindelijk met een 12-10 eindstand de punten in eigen huis te houden.

DWA/Argo begon goed aan de wedstrijd want Tom van der Laan wist na drie minuten namens de gasten de score te openen. V&V wist daar op te reageren en bracht de stand op 1-1. De eerste helft werden er van beide kanten maar weinig doelpunten gemaakt. Dit kwam mede door een zeer sterk verdedigend vak met Lisette Hamminga, Natasja Schuuring, Mike Bults en Nick Brandsma aan de kant van DWA/Argo. Hamminga kon namens DWA/Argo scoren en zette de stand na een kwartier spelen op 1-2.

V&V had eveneens een sterk verdedigend vak, waardoor het aanvalsvak van de Winsumers en Bedumers, met Yvonne Schuuring, Lisanne Pettinga, Tom van der Laan en Benjamin Pestoor, moeite had om te scoren. Na de gelijkmaker wist V&V uiteindelijk nog een keer te scoren wat de stand op 3-2 bracht. Met deze stand ging de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra de rust in.

Na de pauze scoorde V&V als eerste. Nick Brandsma kwam na de vakwisseling in het aanvalsvak en wist direct een doelpunt te maken en zette zo de stand op 4-3. Het bleef de hele wedstrijd spannend. Benjamin Pestoor versierde even later een mooie strafworp die Yvonne Schuuring er vakkundig inlegde. Hierdoor kwam de stand op 5-4 te staan. Hierna kon V&V twee keer tot een treffer komen en zo bleef de thuisploeg steeds een kleine voorsprong behouden.

Mike Bults zorgde ervoor dat de spanning in de wedstrijd bleef, door een raak afstandschot, waarmee hij het scorebord op 7-5 wist te zetten. Wederom wist V&V twee keer op rij te scoren. De oranjewitten gaven de moed echter nog niet op, want zowel Nick Brandsma als Mike Bults waren succesvol voor hun ploeg en dit bracht de spanning weer volledig terug in de wedstrijd met een stand van 9-7.

Na opnieuw een tegendoelpunt scoorde Yvonne Schuuring nogmaals. Mike Bults en Benjamin Pestoor namen ook nog hun doelpunten mee, maar dit bleek niet genoeg om het gat met de Friezen te overbruggen en punten mee naar Winsum en Bedum te nemen. Na een goede en spannende pot, trok V&V aan het langste eind. De eindstand was 12-10.

DWA/Argo heeft hiermee de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen gespeeld. Na de zaalcompetitie zal het tweede deel vanaf eind maart worden gespeeld. Het team kijkt terug op een lastig, maar leerzaam seizoensdeel. De selectie van DWA/Argo gaat zich nu opmaken voor het zaalseizoen. Dat gaat op 12 november beginnen met een uitwedstrijd in Buitenpost tegen Flamingo’s. Het exacte tijdstip is nog niet bekend.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (3x), Nick Brandsma (2x), Yvonne Schuuring (2x), Benjamin Pestoor (1x), Tom van der Laan (1x), Lisette Hamminga (1x).