Oosterparkers ‘steelt’ winst bij Noordpool UFC

Op het sportpark van Noordpool UFC in Uithuizen stond zaterdagmiddag de topper tussen de nummers een en twee van de 5e Klasse A op het programma. Het duel met het bezoekende Oosterparkers werd er eentje om van te smullen. De spanning was van de eerste tot en met de laatste minuut aanwezig, waarbij de Stadjers zich uiteindelijk de gelukkige winnaar (1-2) mochten noemen.

Het affiche was er en het publiek zat er klaar voor, nu moesten de acteurs het nog even doen op het inmiddels veelbesproken kunstgras. En dat gebeurde. Beide teams konden, in het kader van de eerste periodetitel, niks met een gelijkspel. Het was dan ook niet zo gek om te denken dat men vol voor de winst zou gaan.

Er werd vooraf van alles geroepen over de afwezigheid van spelers bij Oosterparkers. Het ontbreken van sommige spelers, waaronder de eerste goalie, betekende echter nauwelijks een verzwakking voor de gasten. Noordpool UFC ontpopte zich in het eerste bedrijf als de beter voetballende ploeg, maar speelde te gehaast. Echte mogelijkheden kreeg men niet. De kansjes die ontstonden vloeiden veelal voort uit spelhervattingen. Schoten waren te onnauwkeurig en passes te onzuiver.

Oosterparkers kreeg ondanks dat na een kwartier de tweede dreun van de wedstrijd te verwerken. Na zeven minuten spelen haakte Dennis Liewes geblesseerd af en er was ruim een kwartier gespeeld toen een voorzet van Richard Haan op fraaie wijze, middels een halve volley, tegendraads door Mark Bos achter doelman Harry Fraiquin werd gedeponeerd: 1-0. Een prima opsteker voor de gastheren, die het gaspedaal daarna nog wat dieper in drukten om een vroegtijdige beslissing te kunnen forceren. Daar wilde Fraiquin niet aan meewerken. Hij pareerde enkele knappe doelpogingen van de Uithuizers, die constant tegen een muur van verdedigers aan liepen.

De bezoekers kregen amper gelegenheid om zich onder het overwicht uit te voetballen, maar het lukte ze na een dik half uur toch. Volkomen onverwacht was het ineens weer gelijk. De onder druk gezette Mart Hovenkamp kopte het leer terug op doelman Marcel Lalkens, maar deed dat zo onzorgvuldig dat Martin Ludolphy kon onderscheppen en het speeltuig tegen het nylon wist te mikken: 1-1.
Het tweede bedrijf begon met een feller Oosterparkers, maar die periode was slechts van korte duur. Noordpool UFC nam het heft al snel weer in handen en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. Niet zonder risico overigens, want men moest zeer waakzaam blijven. Oosterparkers had namelijk voldoende snelheid in huis had om een messscherpe counter te kunnen plaatsen.

De druk op het doel van Fraiquin bleef, maar het gaatje werd niet gevonden en dus had het er alle schijn van dat het duel in een remise zou eindigen. Dat pakte echter anders uit. Een afgeslagen aanval van de gastheren resulteerde in een lel naar voren van Evert Zwaagman. De ver opgedrongen Uithuizers hadden achterin te weinig mankracht om de daar opduikende Edmar Janga een halt toe te roepen. Hij liep laatste strohalm Christaan Eleveld voorbij alsof hij er niet stond en gaf ook Lalkens het nakijken: 1-2.

In de resterende seconden bleek Noordpool UFC niet meer in staat om de opgelopen schade te repareren en dus werd Oosterparkers de gelukkige winnaar. Zij staan nu aan kop in de 5e klasse A en worden op twee punten door de Uithuizers en Stedum gevolgd. Laatstgenoemde ploeg speelde in en tegen Holwierde met 1-1 gelijk. Tijdens dat duel werd maar liefst vier keer rood getoond. Een daarvan was voor een Holwierder.

‘Natuurlijk is het teleurstellend dat we hebben verloren. Dat was niet verdiend. We hadden vandaag echter een probleem qua scorend vermogen. Normaal scoren Charif Perdok, Richard Haan en zelfs Jos Klip wel. Voetballend staan we er goed op, dat is nu ook wel weer gebleken. Ons manco is dat we tegenstanders soms in de waan laten dat ze nog in de wedstrijd zitten. Maar ach, het seizoen is nog lang. Wie weet wat voor mooie dingen er hier allemaal nog gaan gebeuren’, vertelt teammanager Geert-Jan Zijlstra Van Noordpool UFC.

* Noordpool UFC – Oosterparkers 1-2 (1-1). Mark Bos 1-0; Martin Ludolphy 1-1; Edmar Janga 1-2.

No Replies to "Oosterparkers 'steelt' winst bij Noordpool UFC"