Grote Prijs Appingedam prooi voor Brit

In manege De Veenhoeve in Appingedam kwam zaterdagavond een einde aan het vierdaagse Hippos Concours, met als afsluiter de strijd om de Grote Prijs van Appingedam. Die kende een nieuwe winnaar, want het was niet Lennard de Boer die er met de hoofdprijs vandoor ging. De editie van dit jaar kwam op naam van de Engelsman James Robert Billington te staan. Hij was met zijn paard Celena VDl de snelste in de barrage, waaraan door negen combinaties werd meegedaan.

Het paardensportevenement in Appingedam mocht zich in een flinke publieke belangstelling verheugen en dat is niet ten onrechte. De regio mag trots zijn op mensen en organisaties die zich de moeite getroosten om dergelijke sportieve gebeurtenissen naar Noord-Groningen te halen.

Een uitgebreid voorprogramma moest uiteindelijk naar het klapstuk van het evenement leiden en dat gebeurde dan ook. De toeschouwers kregen waarvoor ze gekomen waren. Voor het basisparcours verschenen 21 combinaties aan de start. Onder hen bevonden zich de regio-vertegenwoordigers Nienke Eendhuizen en Lynn Bulthuis van de Zandtster vereniging ZEO en Thomas Gangl van de Waddenruiters uit Warffum. Zij wisten geen van drieën tot de barrage door te dringen. Eendhuizen verzamelde met Da Linda S acht strafpunten in de eerste omloop. Gangl kreeg vier achter zijn naam, maar ook dat bleek onvoldoende omdat alle finalisten foutloos rond gingen. Het paard Dollards Cracker Jack van Bulthuis viel helemaal buiten de spreekwoordelijke boot.

In de finale zat wel Lennard de Boer, de winnaar van vorig jaar. Uiteraard ging alle aandacht naar hem uit. Zijn tijd was prima, maar achter de 35.36 seconden van het paard Formidable kwamen ook vier strafpunten te staan. En dus maakten de liefhebbers zich op voor een nieuwe winnaar.

Het lukte vier combinaties om ook de barrage zonder problemen te voltooien. Dat kwartet bestond uit James Robert Billington (Celena VDL), Maurice Stevens (Espoir D’Usance), Elmar van Hoorn (Ashville) en Renate Beuving (Fellow). Van dit viertal wist Billington de snelste tijd (34.29 seconden) neer te zetten. Stevens eindigde als tweede, Van Hoorn als derde en Beuving als vierde. De Boer moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Het liep al aardig in de late uurtjes toen het parcours weer werd afgebroken en de organisatie kon constateren dat men weer een prima stukje promotie voor de paardensport had weten neer te zetten. Dat schept verwachtingen voor volgend jaar, maar daar is men in Appingedam niet bang voor. Men wil doorgroeien en zal alles in het werk stellen om dit te bereiken.

No Replies to "Grote Prijs Appingedam prooi voor Brit"