Midstars is weer terug op aarde

Na de euforie van de eerste anderhalve maand zijn de tafeltennissers van Midstars uit Middelstum zaterdag weer met beide benen op de grond gezet. Salamanders bleek in eigen huis een maatje te groot voor het team van coach Gert Stulp, dat met maar liefst 6-0 op de broek kreeg.

Midstars, of Klimaatgroep Stars zo u wil, leefde een beetje boven zijn stand en tegen een sterk team als dat van Salamanders, met nu ook voor het eerst sinds de Paralympics Bas Hergelink in de gelederen, was er alleen maar wat te halen als ze top zouden zijn. Dat was zeker in de eerste wedstrijden bij Kamil Tomaszuk en Colin Rengers niet het geval, waardoor er al snel een onaangevochten 2-0 op het bord stond.

Tomaszuk werd volledig verrast door een fris en fruitige Hergelink, die als herboren achter de tafel stond: De standaardacties waarbij toch vaak op de plank wordt gespeeld, waren volstrekt ontoereikend. Een dikke 3-0 zege in games zorgde voor een 1-0 achterstand in de wedstrijd.

Colin Rengers speelde daarna tegen een wat arrogant ogende Jamshid Sedigh en kon ook geen potten breken. De soepel spelende Iranees pakte de eerste nog met een klein verschil, maar de volgende twee games verdienen niet echt commentaar. Na een goede competitiestart was het optreden van Rengers nu slordig, te hard en mentaal onvoldoende.

Jan Tammenga speelde vervolgens tegen Casper ter Luun twee zeer sterke games maar kon ze niet afmaken, waarna hij er in de derde niet meer aan te pas kwam. Ook nu bleek weer hoe plaatsing, precisie en kleine spinballetjes veel eredivisiespelers in moeilijkheden kan brengen. Toch stond er bij de pauze een voor de Middelstummers verontrustende 3-0 achterstand op het bord.

In het tweede deel van de wedstrijd werden de bordjes niet verhangen. De thuispoeg verdubbelde de stand tot 6-0, maar wel was er meer strijd en speelden Colin Rengers en Kamil Tomaszuk twee vijfsetters tegen respectievelijk Bas Hergelink en Casper ter Luun. Rengers kon een 2-1 voorsprong niet verzilveren en Kamil liet zich de kaasvan het brood eten tegen Ter Luun, die begon te zeuren over Pools gepraat van onze man. Een volgende keer mogen scheidsrechters wel eens optreden, daar zitten ze per slot van rekening voor. De Pool moet zich dan juist wapenen, in plaats van zich te laten intimideren.

Tammenga stond in het laatste duel tegenover Sedigh, een man die overtuigd is van zijn kwaliteiten. Hij begon weer goed, maar na een gewonnen eerste game kon hij het verschil niet echt maken en dolf het onderspit in vier delen. Wel toonde Tammenga continu aan erg vroeg in vorm te zijn.

Op de vraag of de nederlaag een catastrofe is, antwoordt men bij Midstars: ‘Welnee, want er was nog niet een partij gewonnen tegen deze jongens in voorgaande competities. Maar dit is wel een waarschuwing en een goede les. Alleen als je spel honderd procent is met alles wat vereist is, kan dit team zich onderscheiden en dan doen we mee. Dat is niet zo als we verrast worden door spelers van niveau en zelf te weinig brengen. Werk aan de winkel dus.’

Tot slot viel er ook nog goed nieuws van het tafeltennisfront te melden: Arnoud Meijer die op zaterdag rust had gekregen, wist zondag in Leiden de B-Meerkampen te winnen. Dat mag een sensationeel resultaat heten. Hij is nu toegetreden tot een select groepje A-spelers en is voor het gilde der verdedigers een uithangbord geworden. Hij begon met winnen van Peter Verweij. Dat bleek later beslissend want ze eindigden samen met twee verliespartijen op de eerste twee plaatsen.

Het tweede team van Midstars verloor afgelopen weekeinde met 4-6 van Tempo Team en zit nu in de wachtkamer. Erg jammer en vervelend, want dit team moet eigenlijk hogerop. De Middelstummers troffen het niet met dit sterke team dat misschien wel twee klasses hoger kan. En dan zijn er nog de dames.  Eline Gras, Yvette Gombers en Lianda Bakker haalden uit tegen Dedemsvaart 2 en staken een 8-2 overwinning in de knip.

No Replies to "Midstars is weer terug op aarde"