WEO mazzelt in duel met Westerwolde

Het Woldendorper WEO had over geluk niet te klagen in de thuiswedstrijd tegen Westerwolde. De geelzwarten namen binnen vijf minuten een 2-0 voorsprong, maar zagen deze als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon verdwijnen. Na de thee voetbalde Westerwolde beter, maar stal WEO dankzij een derde treffer (3-2) alsnog de punten.

De gastheren begonnen overdonderend. De defensie van Westerwolde werd binnen 120 seconden al op zijn nummer gezet toen Martijn Groenhagen handig profiteerde van verdedigende fouten: 1-0. Nauwelijks drie minuten later was het weer raak. Nu profiteerde Jan Meijerhof (2-0) en bezorgde de bezoekers daarmee een ijskoude douche.

Wie verwacht had dat WEO een gemakkelijke middag tegemoet zou gaan, kwam bedrogen uit. Westerwolde weigerde te capituleren en kreeg na een kwart wedstrijd de beloning die het verdiende. Kevin van der Laan verkleinde de achterstand tot 2-1 en bracht met zijn voltreffer weer leven in de brouwerij. De agressiviteit waarmee WEO het duel was gestart, bleek ineens te zijn verdwenen.

De gelijkmaker kwam op curieuze wijze tot stand. Doelman Mickeal Bos van WEO wilde het speeltuig wegrossen, maar raakte bij het uitverdedigen het lichaam van Westerwolder Martin Boer, die het leer vervolgens in het lege doel zag stuiteren: 2-2. En zo was de snel opgelopen achterstand volledig teniet gedaan en kon de wedstrijd opnieuw beginnen.

Na de wisseling van speelhelft werd al snel duidelijk dat Westerwolde meer wilde. De gasten namen het doel van WEO meerdere keren onder vuur, maar ontbeerden een dosis scherpte en geluk. Het overwicht was er, de verzilvering bleef achterwege. Dat kan je duur komen te staan en met die ongeschreven voetbalwet kwam Westerwolde hard in aanraking.

Een inzet van Marco Boskers werd door de Woldendorper sluitpost opgepikt en met een ferme uithaal verdween de bal in de richting van Patrick Bult. De Woldendorper stormde richting doel van Westerwolde en helemaal zonder fortuin ging het niet, maar zijn inzet werd tegen het nylon geduwd en in de voetballerij gaat het uiteindelijk om het maken van goals: 3-2.

Weer moest Westerwolde in de achtervolging. Daar was nog tijd genoeg voor. Wat de gasten echter ook probeerden, ze bleken niet in staat om opnieuw tot scoren te komen. WEO overleefde een regen aan corners, mocht goalie Bos op zijn blote knieën bedanken dat hij een inzet van René van der Laan knap uit de hoek wist te boksen, en haalde na het laatste fluitsignaal opgelucht adem. De driepunter was een feit, maar wat was het een zwaarbevochten overwinning geworden voor het team van coach Marshall Pourier.

Pourier: ‘Het was een duel tussen twee gelijkwaardige ploegen. Wij dachten te snel dat we er al waren en misten na die vroege voorsprong de drive om de score op te voeren. We hebben Westerwolde zelf in het zadel geholpen. We hebben flink onder druk gestaan. Het was aan Bos te danken dat we overeind zijn gebleven. Dat we die derde goal dan toch nog maken? Mij zal je er niet over horen klagen.’

WEO gaat zondag op bezoek bij MOVV, dat Zuidlaarderveen met maar liefst 15-1 verpulverde. De Woldendorpers staan dan tegenover de scherpschutters Aaron en Nick Sportel, alsmede Robbin en Danny Blaauw. Het kwartet is in het lopende seizoen al goed gebleken voor maar liefst zesentwintig van de in totaal achtentwintig gemaakte treffers in acht duels.

* WEO – Westerwolde 3-2 (2-2). Martijn Groenhagen 1-0; Jan Meijerhof 2-0; Kevin van der Laan 2-1; Martin Boer 2-2; Patrick Bult 3-2.

No Replies to "WEO mazzelt in duel met Westerwolde"