Middelstum winnaar van matige derby

Middelstum heeft in eigen huis de derby tegen SV De Heracliden gewonnen. De matige confrontatie tussen de ploegen uit de gemeenten Loppersum en Eemsmond eindigde in 2-0 voor de gastheren. Op de zege, die moeizaam tot stand kwam, viel niets af te dingen. Middelstum was feller, toonde meer wilskracht en wist zich dankzij de zege knap te herstellen van de smadelijke 1-7 nederlaag die men een week eerder had geleden.

Er stond voor beide teams nogal wat op het spel. Het pak slaag dat de Middelstummers vorige week van HS ’88 hadden gekregen, dreunde nog lang na binnen de gelederen van de blauwhemden en vroeg om eerherstel. Voor De Heracliden begon het seizoen pas na vier wedstrijden toen het eerste punt begroet kon worden. Vorige week werd Amicitia VMC met 5-1 aan de kant gezet.

De ingrediënten voor een leuke derby waren wel aanwezig, maar op het veld kwam er bijster weinig van terecht. Het zware veld zal er mede debet aan geweest zijn dat het spel bij tijd en wijle een lage amusementswaarde had.

Middelstum begon in ieder geval beter aan het duel. Het toonde meer lef, kwam vaak als winnaar uit de onderlinge duels tevoorschijn en was ook doelgerichter. Toch zouden er in het eerste bedrijf weinig echt grote kansen ontstaan. De thuisclub brak de score wel open. Fabian Dijkema ontving de bal aan de rechterkant van het veld en besloot het speeltuig richting zestien meter van De Heracliden te pompen. Daar nam Reint Kugel de knikker in ontvangst, draaide knap bij zijn tegenstander weg en liet doelman Maurijn Boersma kansloos: 1-0.

De verwachting was dat de gasten wel iets zouden verzinnen om zichzelf in de wedstrijd terug te knokken, maar het was te krachteloos wat De Heracliden liet zien. Er werd wel geprobeerd om de defensie van Middelstum onder druk te zetten, maar echt overtuigend ging dat niet en dus kreeg sluitpost Youran Mus het niet echt moeilijk.

Vlak voor rust had Thomas Eek zich onsterfelijk kunnen maken als hij wat meer overzicht had behouden. De jongeling soleerde langs drie verdedigers het strafschopgebied binnen, maar wilde wat al te graag de beslissing op zijn schoen hebben en liep zich vervolgens vast.
Na de thee ging het wedstrijdbeeld overhoop. De gastheren leken wat meer tijd nodig te hebben om zich van de eerste drie kwartier te herstellen. Het team van coach Raymond Scholtens was allesbehalve bij de les en mocht zich gelukkig prijzen dat De Heracliden weinig kon uitrichten. Ook nu ontbrak het aan slagvaardigheid en was het vooral hopen dat de bal een keer gelukkig zou vallen.

Die viel, al was het dan ook aan de andere kant en diep in de wedstrijd. Terwijl De Heracliden met de resterende krachten probeerde de gelijkmaker nog te scoren, ontstond er steeds meer ruimte voor dreigende tegenstoten. Een daarvan leek dodelijk, maar leverde niet meer dan een corner op.

Ook van dode spelmomenten kun je echter veel maken en dat deed Middelstum. Nordin Luit lepelde het leer voor de goal en zag Thomas Eek boven alles en iedereen uit komen. Zijn kopbal was krachtig genoeg om goalie Boersma andermaal het nakijken te geven en het duel definitief te beslissen: 2-0.

Natuurlijk was trainer Pranger na afloop teleurgesteld, maar tevens realistisch. ‘Middelstum heeft terecht gewonnen. Ze waren ons op alle fronten een stap voor. We hebben te weinig gedaan om er een echte wedstrijd van te maken.’

Zijn collega Raymond Scholtens was maar wat blij met de zege en dat was begrijpelijk na de zeperd van een week eerder. ‘We wilden ons hoe dan ook revancheren en dan is dit wel lekker. Ik moet de jongens een groot compliment maken. Ze hebben er voor gevochten en hebben deze overwinning zonder meer verdiend.’


* Middelstum – De Heracliden 2-0 (1-0).
Reint Kugel 1-0; Thomas Eek 2-0.

No Replies to "Middelstum winnaar van matige derby"