SV TEO veegt Meedhuizen van veld

SV TEO heeft geen spaan heel gelaten van het bezoekende Meedhuizen. De laagvlieger uit de 5e Klasse A zaterdag kreeg met maar liefst 9-1 op de voetbalbroek van de Ten Poster gastheren. Halverwege het duel stond het 5-0. Emiel Kruger bewees zijn faam als scherpschutter door vier keer te scoren. Daarmee staat hij nu inmiddels met vijftien treffers in de topschutterslijst.

Zo eenvoudig als het zaterdag op het sportveld langs de B. Kuiperweg in Ten Post ging had niemand verwacht. Ook trainer Johan Ritsema niet. ‘Je weet dat je scherp moet beginnen en snel moet zien te scoren, dan willen ze bij Meedhuizen het hoofd nog wel eens laten hangen. Aan die opdracht hebben de jongens zich prima gehouden.’

Een waarheid als een koe, want binnen zeven minuten had SV TEO al drie keer gescoord en kon het zich zelfs veroorloven om een strafschop te missen. Emiel Kruger brak de ongelijke strijd open, waarna hij vervolgens de toegekende strafschop verzuimde te verzilveren. Aart Reitsema verdubbelde daarna de marge, waarna Kruger de trilogie voltooide: 3-0.

Vanaf dat moment was het duel eigenlijk al gespeeld en dat besef drong kennelijk ook door tot in de hoofden van de Ten Poster manschappen. De scherpe kantjes gingen er een beetje van af omdat Meedhuizen niet de tegenstand bood die men had verwacht. Emiel Kruger en Bas van der Hoek wisten de kloof binnen het halve uur tot 5-0 te vergroten en daarna werd het alleen maar rommeliger.

De druk, voor zover al aanwezig, was van de ketel. SV TEO wilde hoe dan ook een driepunter en had die al lang en breed op zak. Dat besef maakte dat het duel niet echt boeiend meer wilde worden. De taken werden vergeten en dat was dan nog wel een punt waar Ritsema zich druk over wilde maken. ‘Als je dan al de kans hebt om een dikke score neer te zetten, moet je vanuit je opdrachten blijven voetballen. Ook bij een dergelijke stand. Dat vergaten we op een gegeven moment’, aldus de oefenmeester.

Voor de thee werd er niet meer gescoord, maar na de doelwisseling pakte SV TEO de draad al snel weer op. Aart Reitsema (2), Emiel Kruger en Jordy Doornbos schoten hun team naar 9-0 en met wat meer precisie was het niet ondenkbeeldig geweest dat de gastheren in de dubbele cijfers terecht waren gekomen. De laatste goal viel echter in het mandje van de thuisclub en werd gemaakt door Paul Cock, die daarmee dde spreekwoordelijke eer wist te redden.

Voor invaller-keeper Michael Vijsma, hij is normaliter geen onverdienstelijke veldspeler, was het een beroerde dag, net als voor de technische staf overigens. ‘Je kunt er voor waarschuwen wat je wilt, maar als er binnen een paar minuten al twee in liggen, is het snel gedaan. Dan hebben we niet de veerkracht om ons zelf weer op trekken’, sprak assistent-coach Steven Wind na afloop van het duel.

Coach Johan Ritsema vindt de overwinning een mooie opsteker voor het aanstaande treffen met SC Scheemda, dat in Zandeweer met 1-3 van ZEC wist te winnen. ‘Die overwinning komt als geroepen. Daarmee heeft Scheemda laten zien dat ze wel degelijk wat in huis hebben en weten wij dat we er opnieuw vanaf de eerste minuut moeten staan.’

* SV TEO – Meedhuizen 9-1 (5-0). Emiel Kruger 1-0; Aart Reitsema 2-0; Emiel Kruger 3-0; Emiel Kruger 4-0; Bas van der Hoek 5-0; Aart Reitsema 6-0; Aart Reitsema 7-0; Emiel Kruger 8-0; Jordy Doornbos 9-0; Paul Cock 9-1.

No Replies to "SV TEO veegt Meedhuizen van veld"