Klimaatgroep Stars verliest voor het eerst thuis

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum moesten het zaterdag opnemen tegen Salamanders. Drie weken geleden werd het in Wateringen 6-0 voor de Salamanders. Thuis was Klimaatgroep Stars nog ongeslagen dus ze hadden wat goed te maken tegen de Salamanders. Het mocht echter niet zo zijn. De Noord-Groningers kregen hun eerste thuisnederlaag te slikken.

Kopman Colin Rengers startte tegen Siem van der Valk. Rengers had totaal geen moeite met Van der Valk en won gemakkelijk in drie games. Daarna mocht Arnoud Meijer aantreden tegen Jamshid Sedigh. Dit werd de mooiste partij van de dag. Sedigh had het zeer moeilijk met de verdedigingsstijl van Meijer en verloor in vijf spannende games van Meijer. Klimaatgroep Stars stond op dat moment met 2-0 voor.

Kamil Tomaszuk moest nu tegen oud-Nederlands kampioen Casper ter Luun. Tomaszuk speelde geen goede wedstrijd. Dat was mede te wijten aan het feit dat hij last had van zijn schouder. De Pool verloor dan ook in drie games van Ter Luun.

De volgende wedstrijd was die tussen Rengers en Sedigh. Rengers had het moeilijk en kwam niet in zijn spel. Hij verloor in vier games. Salamanders kwam door die overwinning weer op gelijke hoogte met Klimaatgroep Stars: 2-2.

Tomaszuk had nu de kans om de thuisclub andermaal op voorsprong te zetten. Hij moest tegen Van der Valk. Dat leek op papier de gemakkelijkste tegenstander, want  Van der Valk won dit seizoen namelijk nog geen wedstrijd in de eredivisie. Door het slechte spel van Tomaszuk viel het kwartje echter de andere kant op en wist Van der Valk zijn eerste wedstrijd in de eredivisie in  winst om te zetten.  In plaats van de verwachte voorsprong stond Klimaatgroep Stars met 2-3 achter.

Het laatste duel van de middag was dat tussen Meijer en Ter Luun. Meijer kon geen potten breken en verloor in drie games. Daarmee kwam de eindstand op 2-4 en was de eerste thuisnederlaag van dit seizoen een feit. Klimaatgroep Stars staat nu op de vijfde plaats in de eredivisie. Het doel van de Noord-Groningers is om in de top vier te eindigen, waarmee een plekje in de play-offs veroverd kan worden (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Klimaatgroep Stars verliest voor het eerst thuis"