Wederom nipt verlies DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo hebben opnieuw met het kleinst mogelijke verschil verloren. In de Ripperdahal in Winsum werd tegen It Fean/Boelenslaan uit Surhuisterveen gespeeld. Na een 6-6 ruststand wisten de Friezen, na een spannende slotfase, uiteindelijk met 10-11 te winnen.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Aan beide kanten duurde het even voordat er werd gescoord. Pas na zeven minuten wist Lisanne Pettinga een strafworp te versieren die Sam Pestoor er vervolgens in legde. De score was geopend en It Fean/Boelenslaan kon direct reageren. Lisette Hamminga maakte vervolgens een doelpunt en versierde daarna ook een strafworp die Natasja Schuuring verzilverde.

It Fean/Boelenslaan kon hier weer op antwoorden en scoorde vervolgens drie punten achter elkaar, waardoor de gasten op voorsprong kwamen. Lisette Hamminga bracht met haar treffer hierna een gelijke stand op het scorebord. Er werden in de gehele wedstrijd weinig doelpunten gemaakt. Door beide partijen werd goed verdedigd. Opnieuw wist It Fean/Boelenslaan te scoren en Sam Pestoor zorgde van dichtbij de korf weer voor een gelijke stand.

Vlak voor rust scoorde It Fean/Boelenslaan nog een keer, maar Natasja Schuuring wist met een raak afstandschot haar team nog op gelijke stand de rust in te brengen. Beide partijen gingen met een 6-6 stand op het scorebord de kleedkamers in.
Na de pauze was het It Fean/Boelenslaan dat twee keer tot een treffer kwam. Natasja Schuuring, die zaterdag haar vizier op scherp had staan, bracht met een schot de stand weer op één verschil. Ditmaal wist It Fean/Boelenslaan drie keer op rij te scoren en dat bracht de stand op 7-11.

Het liep bij DWA/Argo allemaal erg moeizaam en het leek of de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra naar de punten kon fluiten. Toch wilde de thuisploeg de handdoek nog niet in de ring gooien. Natasja Schuuring kon nog eens twee keer tot scoren komen. Met een raak afstandsschot en een strafworp bracht zij het verschil terug tot twee. Hierna kon Tom van der Laan als laatste voor de thuisploeg nog scoren, maar in de laatste negen spannende minuten van de wedstrijd wisten zowel de oranje-witten als de Friezen niet meer te scoren. Hierdoor bleef het 10-11 en ging It Fean/ Boelenslaan met de punten naar huis.

Zaterdag speelt de selectie van DWA/Argo weer een wedstrijd op vreemde bodem. Dit duel wordt gespeeld in en tegen Harkema, een oude bekende. De wedstrijd begint om 19.45 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5x), Lisette Hamminga (2x), Sam Pestoor (2x) en Tom van der Laan (1x).