DIO Bedum bekert tegen eredivisionist

In Bedum kan men zich komend weekeinde weer opmaken voor een knallende middag volleybal op hoog niveau. Enige tijd geleden oefenden de Bedumers nog tegen landskampioen Lycurgus uit Groningen (zie foto), zaterdag gaat het weer om de knikkers. Dan komt namelijk eredivisionist Advisie/SSS uit Barneveld op bezoek. Het duel vindt plaats in het kader van de strijd om de landelijke beker.

De Barnevelders bezetten op dit moment de achtste plaats in de hoogste competitie van Nederland. DIO Bedum staat op de zevende plaats in de topdivisie, een niveau lager dan de bezoekers. De twee topploegen staan zaterdag vanaf half vier tegenover elkaar in sporthal de Beemden. De toegang is gratis, dus kan iedereen naar dit volleybalspektakel.

Als de Bedumers het duel winnen, bereiken ze de kwartfinale van het landelijke bekertoernooi. Dat zou een geweldige prestatie zijn voor de Noord-Groningers, die begin dit jaar genomineerd werden voor de titel Sportploeg van het Jaar, maar net naast de prijzen grepen. De volleyballers zijn echter opnieuw voorgedragen door hun fans, dus bestaat de kans dat ze volgend jaar opnieuw tijdens het Sportgala een gooi naar de titel kunnen doen.

No Replies to "DIO Bedum bekert tegen eredivisionist"