DRC Phoenix gaat onderuit

Rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl reisde afgelopen weekeinde af naar Heerenveen. Met achttien man sterk gingen de Havenkanters een dag vol regen, wind en natuurlijk rugby tegemoet. Jasper Mensinga maakte zijn debuut voor Phoenix, dat met een 35-22 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Heerenveen was geen onbekende voor Phoenix. Uit de eerdere duels tussen de beide ploegen kon men opmaken dat de beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. En de geschiedenis herhaalde zich.

Het was een zware pot waarbij Phoenix goed uit de voeten kon met hun voorwaartsen. De Friezenhadden het betere van het spel met hun driekwarters. In de eerste veertig minuten van het duel begon Phoenix het spel vanuit hun voorwaartsen te spelen. Er werd hard voor elkaar gewerkt en dat leverde resultaat op. Aan het einde van de eerste helft stond Phoenix dan ook met 14–22 aan de leiding.

Ondanks dat de Delfzijlsters de eerste helft dominanter waren, kwamen de friezen de tweede helft sterk terug. Met de wind in de rug waren de goed spelende driekwarters Phoenix te snel af. Hierdoor kon de thuisclub al snel een try drukken waardoor de tussenstand erg dicht bij elkaar kwam te liggen.

Phoenix bleef goed zijn spel spelen en kon nog altijd vele meters winst maken door opvolgende aanvallen vanuit de voorwaartsen op te zetten, maar nu bleven de resultaten uit. Heerenveen benutte de kansen wel goed. Ze konden nog enkele keren door de verdediging van Phoenix breken en daarbij een 35-22 eindstand laten noteren. Zondag 4 december staat het duel ERC ’69- DRC Phoenix in Enschede op het programma.

No Replies to "DRC Phoenix gaat onderuit"