AutoSport Groningen weer naar Winsum

AutoSport Groningen heeft zaterdag het autocrossseizoen 2016 feestelijk afgesloten in zalencentrum de Hoogte in Winsum. Daar werden niet alleen de kampioenen gehuldigd, maar werd eveneens wereldkundig gemaakt dat de wedstrijden van volgend jaar weer op de kleibaan in Winsum verreden zullen worden. 

Ruim 250 belangstellenden woonden deze feestavond bij en maakten er samen met de deejays van Dance Reaction een geweldig feest van. Deze jaarlijkse feestavond werd georganiseerd voor alle coureurs, fans, sponsoren en uiteraard de medewerkers.

De mooiste bekers van het seizoen werden deze avond vergeven. Zeven wedstrijden lang hebben de coureurs voor deze prijzen gestreden. Uiteindelijk werden de clubkampioenen gehuldigd onder toeziend oog van een uitzinnig publiek. Hieronder een kleine opsomming van de bekerwinnaars in het ASG clubkampioenschap:

Junioren: 1. Xander Huberts 2. Douwe Mulder 3. Raymond Kuil 4. Robin Wekema 5. Manon de Hoop
Standaard 1400: 1. EQ Bleeker / de Wilde 2. Rins Teitsma 3. Erik Wicherts 4. Youri Dallinga 5. Danny van der Ploeg
Standaard tot 1950cc: 1. Tiemen van der Veen 2. Nico Braam 3. EQ. Van der Veen – Kommerie 4. Henk Puma 5. Hans Pilon
Standaard va. 1950cc: 1. Johan Vording 2. Martin Bleeker 3. Henk Snippe 4. Denny Dijk 5. Mike Koning
Vrije Standaard: 1. EQ. Van der Heuvel – Pronk 2. Leo Sintebin 3. Jacob Kuil 4. Hendrikus Alkema 5. Bert Zuur
NK Vrije Standaard Series 2016: #635 Tom van den Heuvel
NK Vrije Standaard Series Rookie van het Jaar: #657 Jan van der Weij

Naast de huldigingen van de kampioenen had vaste omroeper Jan Visser nog meer heugelijk nieuws te melden. Alle wedstrijden van AutoSport Groningen zullen in 2017 weer op de ‘oude’ kleibaan van Winsum verreden worden, Eerder die week werd al bekend dat AutoSport Groningen een wedstrijd van het nieuwe internationale autocross kampioenschap Autocross Masters had binnengehaald. Deze wedstrijd vindt plaats op 26 en 27 augustus 2017.

De ASG zal het seizoen beginnen op Hemelvaartsdag, gevolgd door een weekend cross op 22 en 23 juli 2017. Een maand later, op 26 en 27 augustus, vindt de Autocross Masters Winsum  plaats en op zaterdag 9 september wordt het seizoen afgesloten tijdens de seizoensfinale in Winsum.

Naast al dit heugelijke nieuws en mooie bekers heeft Jan Visser namens het bestuur ook de aftredend bestuursleden, Daniel de Hoop en Jan Berghuis bedankt voor hun jarenlange inzet voor AutoSport Groningen. Zij werden bedankt met een mooie canvas foto-collage en een T-shirt.

AutoSport Groningen wil langs deze weg nogmaals alle coureurs, fans, medewerkers en sponsors bedanken voor het mogelijk maken van het afgelopen seizoen en hoopt weer op ieders steun en hulp voor het komende seizoen.

No Replies to "AutoSport Groningen weer naar Winsum"