Rugbyers DRC Phoenix onderuit

De Delfzijlster rugbyclub Phoenix heeft de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen gespeeld tegen The Rams uit Apeldoorn. De Havenkanters verloren het treffen zondag met 34-17.

Het was een wisselvallige wedstrijd. Phoenix begon sterk en wist ook de eerste try van de wedstrijd te scoren. Echter, zoals Phoenix wel gewend is, is het de eerste helft niet het sterkere team geweest. De rust brak aan met een tussenstand van 29-10.

De tweede helft was DRC Phoenix een stuk sterker. De rugbyers uit Delfzijl begonnen voor elkaar te strijden en echt rugby te laten zien. Phoenix begon scrums te winnen, crashball te spelen waarbij serieuze meters werden gewonnen en er werden tackles gemaakt waar The Rams niet tegen opgewassen waren. Uiteindelijk werden door toedoen van de mannen uit de havenplaats drie lammetjes uit het veld geruimd. De tweede helft wisten beide teams nog één try te scoren. De eindstand werd 34-17 voor The Rams, maar Phoenix ging ondanks de nederlaag tevreden van het veld.

De tweede helft was voor Phoenix. In plaats van dat Phoenix onderling begon te kibbelen vond dat deze keer plaats aan de kant van The Rams. De Delfzijlsters vormden een team. Dat biedt perspectief voor de tweede helft van het seizoen. Men gaat nu de feestdagen in en komt 15 januari opnieuw in actie tegen de mannen van ERC ’69 in Enschede.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix onderuit"