Nipt verlies korfballers DWA/Argo

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, mochten de korfballers uit Winsum en Bedum afgelopen weekeinde afreizen naar Oldeberkoop, om het tegen Lintjo op te nemen. De hele wedstrijd ging het gelijk op. Met een 7-8 ruststand gingen beide ploegen de kleedkamers in. Uiteindelijk wist Lintjo met 12-11 te winnen en stond DWA/Argo met lege handen.

Het was voor beide partijen een belangrijke pot. Beide ploegen hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Dit was in de wedstrijd te zien, want deze was eerder spannend dan goed. Beide ploegen kwamen tot maar weinig treffers en bleven de doelpunten om en om vallen.

Lintjo wist aan het begin van het duel steeds het initiatief te houden, door na de gelijkmaker weer een voorsprong te nemen. Dit ging zo tot aan 3-2. Hierna nam DWA/Argo het initiatief over. DWA/Argo had zelfs één moment dat de voorsprong groter was dan één treffer, namelijk bij 5-7. Lintjo wist dit echter gauw weer recht te zetten door twee treffers op rij te maken.

De oranje-witten uit Groningen konden nog wel een doelpunt scoren voor rust, ditmaal uit handen van Karen Oostmeijer. Dit bracht de ploeg van Henk Sjoerd Westra met een 7-8 voorsprong de rust in.

Na de pauze wist Lintjo de stand weer gelijk te trekken en meteen was het weer spannend. DWA/Argo nam nog altijd het voortouw om na de gelijkmaker weer een voorsprong te pakken. Dit was echter steeds niet genoeg, want door een slechte focus van de gasten kon Lintjo dan weer de gelijkmaker scoren. DWA/Argo was niet erg scherp in deze fase van de wedstrijd en het team had ook wel pech, doordat ballen regelmatig weer de korf uit rolden.

In het laatste deel van de wedstrijd presteerde Lintjo beter door op 12-10 te komen. Mike Bults wist nog als laatste voor zijn ploeg te scoren, maar dit bleek helaas niet voldoende om een punt mee naar huis te nemen, want bij 12-11 bleef het. De selectie van DWA/Argo had nog op een gelijkspel gehoopt, want een punt was zeker verdiend geweest.

Zaterdag zal DWA/Argo het in het eerste returnduel thuis in de eigen Ripperdahal opnemen tegen Flamingo’s uit Buitenpost. De vorige wedstrijd was het zeer spannend want de eindstand was 14-13, dus toen verloor DWA/Argo ook met een punt verschil. De ploeg is zeer gebrand om deze keer wel van de Flamingo’s te winnen. Het duel in Winsum begint om 13.00 uur.

Scores DWA/Argo:Lisette Hamminga (4x), Mike Bults (3x), Karen Oostmeijer en Yvonne Schuuring (2x).

Uitslagen:
Lintjo - DWA/Argo	12-11
DTS    - Flamingo’s	14-10

Stand:
Flamingo’s		 7- 9
Elko			 6- 8
Harkema			 6- 8
Thrianta		 6- 7
Lintjo			 7- 6
DWA/Argo		 7- 5
DTS			 7- 5
It Fean/ Boelenslaan	 6- 4

No Replies to "Nipt verlies korfballers DWA/Argo"