DIO Bedum begint jaar met nederlaag

De volleybalheren van DIO Bedum zijn de tweede helft van het seizoen met een nederlaag begonnen. In de uitwedstrijd tegen HLB/Van Daal moesten uiteindelijk vijf sets de doorslag geven wie als winnaar het strijdtoneel zou verlaten. Helaas voor de Bedumers was dit de thuisploeg, die daarmee een 3-2 obverwinning kon bijschrijven.

Ondanks de weersverwachtingen, er was veel sneeuw voorspeld, besloot het team van Edwin ten Kate om toch richting Brabant te gaan. De wedstrijd tussen de nummer zes (DIO) en nummer zeven (HLB) was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. DIO heeft dit seizoen nog maar één uitwedstrijd weten te winnen en snakt naar een nieuwe overwinning. Ook HLB worstelt met zichzelf. Van de laatste zeven wedstrijden werd er slechts één gewonnen.

Beide ploegen gaven elkaar in de eerste set weinig cadeau. Een gelijk opgaand duel werd pas richting het einde beslist. Een goed serverende Gerben Geertsema bracht DIO als eerst boven de twintig punten (19-21). Daarna werd er aan beide kanten sterk geblokkeerd, maar de Bedumers konden niet voorkomen dat de thuisploeg als eerste op setpoint wist te komen (23-24). DIO knokte zich terug en met een blok van Geertsema kwamen de Bedumers op 24-25 en was er een setpoint voor DIO. Dit punt kon echter niet benut worden Twee punten later stond er 27-25 op het scorebord voor de thuisploeg en daarmee ook de eerste setwinst.

In de tweede set kreeg DIO een tegenvaller te verwerken. Rik Bakker moest geblesseerd naar de kant. Thijs Homan verving hem. Dit legde de ploeg uit Groningen echter geen windeieren. Al snel werd er een groot gat geslagen van zes punten. HLB kwam nog iets dichterbij, maar de Brabanders konden niet voorkomen dat de winst in de tweede set met 21-25 naar de Bedumers ging.

De derde set was weer een prooi voor de thuisploeg. DIO had voornamelijk moeite met de pass, waardoor er geen fatsoenlijke aanval kon worden opgezet. De Bedumers bleven vervolgens achter de feiten aanlopen. Met 25-19 werd het 2-1 in het voordeel van HLB.

DIO herstelde zich vervolgens in de vierde set door met 21-25 te winnen, waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen. In deze vijfde set was het de thuisploeg die sterker begon. Foutjes aan de kant van DIO werden meteen afgestraft. Bij 8-5 wisselden de ploegen van helft. HLB wist door te drukken en het gaatje groter te maken. Via 10-6 en 13-9 duurde het niet lang voordat het eerste matchpoint op het scorebord kwam te staan. Met 15-9 wist de thuisploeg de vijfde set te winnen en daarmee ook de wedstrijd.

DIO Bedum nam nog wel een punt mee uit Brabant, maar moet nog even wachten op een nieuwe overwinning in een uitwedstrijd. Daar krijgen ze komend weekeinde de kans voor. In Dordrecht zal DIO het dan opnemen tegen de nummer elf Next Volley.

* HLB/Van Daal – DIO Bedum 3-2. Setstanden 27-25, 21-25, 25-19, 21-25 en 15-9.

No Replies to "DIO Bedum begint jaar met nederlaag"