DWA/Argo verslaat Harkema opnieuw

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum moesten zaterdag in eigen huis aantreden tegen Harkema. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 19-22 te winnen en ook in de return kon DWA/Argo de punten behouden. De thuisploeg legde de basis voor de winst in de eerste helft, want na een 10-6 ruststand werd het uiteindelijk 19-13. DWA/Argo was duidelijk de betere ploeg en sluit met deze uitslag aan bij de bovenste ploegen in de ranglijst.

DWA/Argo begon scherp aan de wedstrijd, want al gauw stond er 4-0 op het scorebord. De doelpunten kwamen uit handen van Mike Bults (2x) en Lisette Hamminga (2x). Harkema liet vervolgens ook wat van zich horen, door voor 4-1 te zorgen. Toch waren het de oranje-witten die in het begin het scherpst waren en zij scoorden opnieuw drie doelpunten op rij. Deze waren afkomstig van Mike Bults, Nick Brandsma en Lisette Hamminga.

Daarna kende Harkema een betere fase en stokte het bij de Winsumers en Bedumers enigszins. Harkema maakte daar gebruik van en wist maar liefst vijf treffers op rij te maken. Dat bracht de spanning volledig terug in de wedstrijd. Er stond op zeker moment een 7-6 stand op het scorebord. Toch liet de ploeg van trainer/coach Henk Sjoerd Westra zich niet van de wijs brengen. De jongelingen uit Winsum en Bedum herpakten zich goed en scoorden drie keer achter elkaar. Opnieuw waren Mike Bults, Nick Brandsma en Lisette Hamminga trefzeker. Dit bracht een 10-6 stand op het scorebord, wat tevens de ruststand was.

Na de pauze lukte het DWA/Argo opnieuw om scherp te beginnen. Lisanne Pettinga en Mike Bults zorgden voor een treffer. Harkema deed hierna wat terug, maar DWA/Argo bleef heersen. Lisette Hamminga en Mike Bults, die allebei hun vizier op scherp hadden staan, maakten nog een treffer.

Toch was er in de tweede helft ook een tegenslag voor de thuisploeg, omdat Sam Pestoor het veld met een blessure moest verlaten. Gert-Jan Stulp was zijn vervanger en maakte een goede invalbeurt. Hij scoorde namelijk direct uit een mooi afstandsschot. Harkema kon nog twee keer scoren en daarna wisten Yvonne Schuuring, Lisette Hamminga en Gert-Jan Stulp namens de thuisploeg ook nog een duit in het zakje te doen.

Dit bracht een 18-10 tussenstand op het scorebord. Met deze stand was de beslissing in de wedstrijd wel gevallen. Wel wist Harkema de stand in de slotfase nog een draaglijker aanzien te geven door drie treffers op rij te maken. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Karen Oostmeijer die met het laatste doelpunt de eindstand op 19-13 wist te zetten.

Henk Sjoerd Westra was blij met de punten: ‘In deze klasse kan iedereen van iedereen winnen en je moet dan zelf zorgen dat je punten blijft pakken, anders wordt het een lastig slot van de competitie.’

DWA/Argo reist zaterdag af naar Elim om tegen Elko aan te treden. Deze ploeg staat virtueel bovenaan, omdat het de minste verliespunten heeft. De vorige ontmoeting leverde DWA/Argo een nederlaag op, dus zou het een mooie prestatie zijn om in Elim nu wel punten te pakken. Het duel gaat om 17.00 uur van start.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (6x), Lisette Hamminga (6x), Nick Brandsma (2x), Gert-Jan Stulp (2x), Yvonne Schuuring (1x), Lisanne Pettinga (1x) en Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo    - Harkema	19-13
Flamingo’s  - It Fean.	19-16
Lintjo	    - Thrianta	12-20
DTS	    - Elko	17-19

Stand:
Flamingo’s		10-13
Elko			 9-12
Thrianta		 9-11
DWA/Argo		10-11
Harkema		         9- 9
DTS			10- 8
Lintjo			10- 8
It Fean/Boelenslaan	 9- 4

No Replies to "DWA/Argo verslaat Harkema opnieuw"