DWA/Argo kan tegen Elko geen potten breken

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum moesten zaterdag in Elim aantreden tegen thuisclub Elko. Deze ploeg heeft de minste verliespunten in de klasse. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht. De ruststand was dan ook 9-9. Na de pauze werd het verschil gemaakt door de Drenten. Bij DWA/Argo stokte de productie, want de ploeg scoorde maar drie keer in de tweede helft. Elko ging daarentegen gewoon door met scoren en zorgde uiteindelijk met gemak dat de punten in Elim bleven. De eindstand werd 19-12.

Om vijf uur klonk het beginsignaal van de scheidsrechter. Sam Pestoor wist meteen met een doorloopbal, die vanuit de ruimte werd aangegeven, een mooie 0-1 op het scorebord te zetten. DWA/Argo begon scherp aan de wedstrijd en bracht de stand naar 1-4. Doelpunten kwamen uit handen van Mike Bults (2x) en Nick Brandsma. Elko was in de beginfase niet scherp en daar wisten de oranje-witten van te profiteren.

Later in de eerste helft kwam Elko beter in de wedstrijd en werd het de jongelingen uit Winsum en Bedum moeilijker gemaakt om te scoren. Door beide partijen werd er goed verdedigd, waardoor het een verdedigende wedstrijd was. Elko wist gaandeweg het eerste bedrijf een gelijke stand op het scorebord te brengen. Er werd goed gespeeld en beide partijen waren er op gebrand om te scoren. In de eerste helft kwamen de andere doelpunten van DWA/Argo uit handen van Mike Bults (2x), Nick Brandsma, Natasja Schuuring en Lisette Hamminga. Bij 9-9 zochten de teams de kleedkamers op voor de pauze.

Na de rust begon Elko scherp door drie treffers op rij te scoren. Bij DWA/Argo was de scherpte ineens weg en de spelers van trainer-coach Henk Sjoerd Westra hadden moeite met scoren. De combinaties liepen niet meer en het geloof ebde in de loop van het tweede bedrijf weg bij de gasten. Uiteindelijk wist DWA/Argo maar drie treffers te maken. Deze kwamen uit handen van Mike Bults en Lisette Hamminga (2x).

In de laatste fase van het duel, toen de beslissing was gevallen, scoorde Elko nog een aantal treffers op rij. Daardoor liep de thuisclub uit en kon DWA/Argo naar de punten fluiten. Deze bleven in Elim met een 19-12 eindstand.

Komende zaterdag speelt DWA/Argo een thuisduel in de Ripperdahal in Winsum. Dan komt Thrianta uit Hoogeveen op bezoek. De vorige ontmoeting eindigde in 16-16. Kortom, ook zaterdag heeft DWA/Argo weer een spannende wedstrijd voor de boeg. Dit duel zal om 13.00 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (5x), Lisette Hamminga (3x), Nick Brandsma (2x), Natasja Schuuring (1x), Sam Pestoor (1x).