Prima zwemtoernooi in Dubbelslag

In zwembad Dubbelslag in Delfzijl is afgelopen weekeinde het Internationaal zwemtoernooi 2017 van SG ZPCA- Eemsrobben gehouden. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend waarin vele persoonlijke records zijn gesneuveld en wat nog belangrijker is een prestatie geleverd te hebben tegenover zichzelf maar ook een weerzien van contacten met andere verenigingen.

Met veertien clubs uit het Noorden des lands,  één uit de provincie Overijssel en een Duitse vereniging mocht men van een goede opkomst spreken. De zaterdag begon met de klanken van de Sambaminaband uit Delfzijl en met een prachtige opkomst van alle clubs en de juryleden. Met burgemeester Rika Pot van Appingedam en loco-burgemeester Jan Menninga van Delfzijl werd een voorstart gedaan met een viertal net begonnen jonge zwemmers, wat op dat moment heel bijzonder was. Aansluitend begon de wedstrijd.

De eerste dag werd druk bezocht en dat gaf sommige zwemmers een extra kick. De elektronische waarneming versterkte nog de precisie van de tijd die gezwommen was. De zondag begon niet echt vrolijk. Bij binnenkomst constateerde de organisatie dat er in het zwembad een vreemde lucht hing en men nam het zekere voor het onzekere.

Iedereen moest wachten totdat de brandweer gecontroleerd had dat het klimaat zowel aan het water als de bovenlucht niet schadelijk was tijdens het zwemmen. Op een dergelijke dag zijn er zo’n vierhonderd mensen binnen en dan is het zaak om alle risico’s uit te bannen. Uit onderzoek bleek dat de luchtverversing die nacht een storing had gehad. Nadat alles weer op gang was gebracht en de brandweer het sein op groen had gezet, kon men weer opstarten. Al met al kostte het wel een klein uur extra. Dat mocht de pret niet drukken en door de inzet van alle vrijwilligers verliep de dag toch nog goed. In het eindklassement ging Heerenveen er met de bokaal voor de meeste medailles in het klassement vandoor.

No Replies to "Prima zwemtoernooi in Dubbelslag"