DWA/Argo komt te laat op gang

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag in Winsum tegen Thrianta uit Hoogeveen gespeeld. In de eerste helft wilde het bij de thuisploeg allemaal niet lukken en bij rust keek men tegen een 6-12 achterstand aan. Pas halverwege de tweede helft begon het bij de thuisclub te lopen en werd een achterstand van 10-18 bijna ingelopen. In een spannende slotfase bleef de inhaalrace echter steken op 18-19.

DWA/Argo had in de eerste ontmoeting met 16-16 gelijk gespeeld tegen de Drenten. Ook in de ranglijst stonden de ploegen tot zaterdag niet ver van elkaar verwijderd. Er werd dan ook een spannend duel verwacht. Lange tijd was niets minder waar. Thrianta was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende ploeg. Via 0-3 en 2-7 leek het bij 4-7 beter te gaan met DWA/Argo. Het ontbrak echter aan overtuiging en scherpte in de aanval en zo gebeurde het dat veel schoten hun doel misten. Bij 6-12 floot de scheidsrechter voor de pauze. Aan de kant van de thuisploeg waren Mike Bults (2), Natasja Schuuring, Nick Brandsma, Benjamin Pestoor en Gert Jan Stulp, die in de basis stond voor de geblesseerde Sam Pestoor, verantwoordelijk voor de treffers.

Ook na de rust leek het bij DWA/Argo niet veel beter te gaan. Mike Bults schoot weliswaar 7-13 binnen, maar binnen vier minuten had Thrianta alweer drie keer gescoord zodat er 7-15 op het scorebord stond. Het geloof in een overwinning was praktisch weg bij de thuisploeg, maar waarschijnlijk dacht ook Thrianta dat de winst al binnen was. Hierdoor kwam er langzaam een kentering in de wedstrijd. Mike Bults (met twee goals) en Nick Brandsma brachten de hoop terug bij de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra, door raak te schieten.

Met 10-15 was er weer van alles mogelijk. Toch was ook die hoop snel vervlogen toen Thrianta vervolgens ook drie treffers op rij aan het totaal wist toe te voegen. Met nog een kwartier te spelen stond er 10-18 op het scorebord. In een ultieme poging om punten te pakken, zette DWA/Argo nog een keer alles op alles en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Nick Brandsma (3), Yvonne Schuuring en Mike Bults schoten met scherp en zetten 15-18 op de borden, terwijl er nog acht minuten te gaan waren. De gasten voelden de druk toenemen en toen zij voor de 15-19 zorgden, werd deze treffer als een bevrijdende overwinningstreffer gevierd.

Maar nog was het pleit niet beslecht. Het werd nog even heel spannend in de Ripperdahal want Mike Bults, Yvonne Schuuring en Lisette Hamminga zorgden ervoor dat het in de laatste minuut 18-19 werd. In de slotminuut lukte het de thuisploeg echter niet om de gelijkmaker binnen te schieten. De teller bleef daardoor op 18-19 steken.

Teleurgesteld over het feit dat het net niet gelukt was om nog een punt te pakken verlieten de spelers het veld. De komende twee weekenden wordt er niet gekorfbald. Op 4 maart staat de voorlaatste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. DWA/Argo reist dan af naar Surhuisterveen voor het duel tegen DTS. In die wedstrijd, aanvang 19.30 uur, kan de ploeg zich bij winst definitief veilig spelen in de derde klasse.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (7), Nick Brandsma (5), Yvonne Schuuring (2), Gert Jan Stulp, Lisette Hamminga, Natasja Schuuring en Benjamin Pestoor (allen 1).