Klimaatgroep Stars verliest noordelijke derby

Net als in de uitwedstrijd hebben de tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum zaterdag ook in de eigen sportzaal aan de Coendersweg met 4-2 klop gekregen van kampioenskandidaat Itass/DTK. Toen knokte de Pool Kamil Tomaszuk ook nog mee aan Middelstummer zijde. Hij is echter vertrokken en dus was het aan Jan Tammenga, Arnoud Meijer en kopman Colin Rengers om van de derby een spektakelstuk te maken.

Sportief vuurwerk zat er echter niet in bij de gastheren. Ze snoepten weliswaar twee punten van de Drenten af, maar dat was ook wel het maximale. Nestor Jan Tammenga opende het gecht tegen Koen Hageraats. De Amsterdammer in Drentse dienst had al eens van Tammenga verloren, dus hij was gewaarschuwd. Hageraats liet zich echter niet verrassen, al had hij het in de derde game wel even moeilijk. Uiteindelijk zegeveirde hij echter met 0-3.

Daarna was het de beurt aan Arnoud Meijer, voormalig speler van de ploeg uit Klazienaveen. Hij nam het op tegen de voormalig Nederlands kampioen Barry Wijers. Meijer kreeg geen vat op het spel van zijn opponent, die venijnig hard sloeg en veel spreiding in zijn slagen liet zien. Met 6-11, 7-11 en 6-11 was ook het tweede wedstrijdpunt voor Itass/DTK.

Kopman Colin Rengers moest er in de confrontatie met Nathan van der Lee voor zorgen dat de spanning in de wedstrijd terug zou keren. Daar leek het aanvankelijk niet op, want Van der Lee wist de eerste twee games te wnnen met respectievelijk 7-11 en 9-11. Rengers veerde echter op en boog de achterstand om in een 3-2 zege door de volgende drie games met 11-7, 11-7 en 13-11 te winnen. Hij zorgde daarmee voor de aansluiting. ‘Ik had het niet gemakkelijk. Deze overwinning heb ik uit mijn kleine teen moeten trekken’, erkende Rengers later.

Na de pauze moest Tammenga opponent Wijers zien te bedwingen. Een schier onmogelijke opgave en dat bleek al snel. Tammenga kon het hoge tempo en de snoeiharde forehand niet bijbenen en miste de power om de ogenschijnlijk gemakkelijk spelende Wijers de voet dwars te zetten. Die streek de winst (5-11, 9-11 en 7-11) dan ook op en zorgde voor een gaatje: 1-3.

Het was opnieuw aan Rengers om de kloof kleiner te maken en in de eerste game tegen Hageraats liet hij duidelijk zien wat zijn bedoelingen waren. De Middelstummer won met maar liefst 11-4. Normaliter zou hem dat voldoende zelfvertrouwen moeten geven voor het vervolg van de wedstrijd, maar niets bleek minder waar. Hageraats nam het initiatief over en besliste het duel in zijn voordeel door de volgende drie games met duidelijk verschil te winnen (7-11, 4-11 en 6-11).

Door die nederlaag was het vonnis geveld. Een stunt zou er niet komen, Klimaatgroep Stars kon nu alleen nog maar proberen om de nederlaag niet nog groter te laten worden. Aan Arnoud Meijer was de taak om de eindstand op 2-4 te bepalen. Waar Meijer eerder in het duel nog wel eens onnodige steekjes had laten vallen, kwam hij nu wel goed uit de verf. Nathan van der Lee werd met 11-5, 11-4 en 11-6 aan de kant gezet en zo viel er aan het einde van de rit toch nog een kleine triomf te vieren.

‘Als we een ploeg als Itass/DTK willen verslaan, moeten we boven onszelf uitstijgen. Dat is een utopie. Die jongens staan in de ranking allemaal hoger dan onze spelers. Wij kunnen niet opboksen tegen teams die hun kwaliteit niet zelf kweken, maar van elders halen. We hadden hier en daar misschien wat meer moeten doen, maar over het algemeen ben ik tevreden over de prestatie van het team’, sprak coach Gert Stulp na afloop van de wedstrijd.

No Replies to "Klimaatgroep Stars verliest noordelijke derby"