Rugbyers DRC Phoenix verpletteren GSRC

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl hebben afgelopen weekeinde weer laten zien wat ze waard zijn. Dit keer tegen de studenten van GSRC uit Groningen. Phoenix was vanaf het begin sterker en won dan ook met de alleszeggende cijfers 66-7.

Desalniettemin werden vele kansrijke try’s op de laatste meters verspeeld, vaak door technische fouten in de rucks. Hoewel daar vaak aandacht aan wordt geschonken tijdens de trainingen, lijkt het niet te blijven hangen. Wellicht dat het de volgende keer beter gaat, nu de scheidsrechter Phoenix er naderhand ook op wees. Wellicht dat de boodschap nu wel binnen komt.

Ondanks de technische fouten en het gekibbel wat dat veroorzaakte, ging men de rust in met een 10-0 voorsprong. De eerste try kwam vanuit een scrum op de vijf meter, waarna er door de verdediging heen werd gecrasht, en de tweede vanuit een chaotische situatie waarna een sterke loper om de verdediging van de studenten heen wist te lopen.

In de tweede helft was het voorbij voor de studenten. Waar de Stadjers in de eerste helft nog weerstand wisten te bieden, liet men in de tweede helft steken vallen. De overmacht van Delfzijl werd nu ook echt duidelijk op het scorebord.

In het tweede bedrijf werden er door DRC Phoenix er acht tries gedrukt. De meeste door de fysiek sterke lopers van Delfzijl die slecht of niet getackeld werden, de resterende try’s werden gemaakt door de kwalitatief goede lijnlopers die elkaar keer op keer wisten te vinden.

Voor Phoenix was de 66-7 een monsterscore. De losing-streak is nu voorbij en de rugbyers lijken zichzelf weer te hebben gevonden. Er staan nog drie wedstrijden op de agenda. Over twee weken, op 19 maart, speelt DRC Phoenix wederom thuis en dan tegen de RC Feanster uit Heerenveen.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix verpletteren GSRC"