DWA/Argo sluit zaalseizoen af met verlies

De korfballers van DWA/Argo hebben hun laatste zaalwedstrijd gespeeld. Deze werd zaterdag verloren tegen Lintjo uit Oldeberkoop. Het duel kende weinig doelpunten en een ruststand van 4-7. In de gehele wedstrijd wist Lintjo het initiatief te houden en uiteindelijk met een 10-14 winst naar huis terug te keren.

Om half vier klonk het beginsignaal van scheidsrechter Meindertsma uit Gorredijk. Karen Oostmeijer wist al gauw namens de thuisploeg een strafworp te versieren, die Benjamin Pestoor verzilverde. Daarna was het Lintjo dat van zich liet horen en dat met maar liefst vier treffers op rij: 1-4.

DWA/Argo kwam niet echt op gang en had moeite met het in bezit houden van de bal en het afronden van de kansen. Tom van der Laan (2x) en Mike Bults konden nog wel scoren voor rust, maar het was niet voldoende om met een gelijke stand of een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Halverwege het duel stond het 4-7.

Trainer/coach Henk Sjoerd Westra maakte in de pauze de jongelingen van zijn selectie duidelijk dat er in principe niks aan de hand was. Er werd goed gespeeld, al kon het nog iets beter, maar er moest met meer plezier gespeeld worden. Er werd in de eerste helft te gehaast gespeeld, waardoor er fouten werden gemaakt. Plezier was wat de Winsumers en Bedumers moesten gaan uitstralen. Dit bleek goed te werken, want Mike Bults kon direct na rust de score weer openen.

Hierna vielen de doelpunten om en om. Bij een 7-10 stand wisten Tom van der Laan en Mike Bults twee belangrijke goals te maken, wat de spanning in de wedstrijd weer volledig terugbracht. Bij 9-10 kon Lintjo weer tot een treffer komen, maar Yvonne Schuuring zorgde opnieuw voor aansluiting door van afstand de 10-11 binnen te schieten.

Toch lukte het de thuisploeg niet om helemaal op gelijke hoogte te komen. Lintjo hield het hoofd koel en trok uiteindelijk aan het langste eind door in de laatste minuten drie treffers op rij te maken: 10-14.

Het was de laatste zaalwedstrijd voor DWA/Argo van het huidige seizoen. De Winsumers en Bedumers zijn als vijfde geëindigd en hebben zich daarmee gehandhaafd in de 3e klasse in de zaal. Overigens zijn in de klasse nog beslissingswedstrijden nodig om te bepalen wie er kampioen wordt, maar ook om te bepalen wie er gaat degraderen. Alleen de laatste plaats betekent degradatie. Door de winst van It Fean/Boelenslaan zijn er nu drie ploegen die deze plaats bezetten.

De selectie van DWA/Argo kan zich al gaan opmaken voor het tweede deel van het veldseizoen. Daar is nog een hoop goed te maken, want DWA/Argo staat op een voorlaatste plaats. Er moet hard geknokt worden, maar met een goed zaalseizoen achter de rug is er het volste vertrouwen dat de ploeg zich ook in de 3e klasse op het veld kan handhaven. Op 1 april staat de volgende veldwedstrijd gepland. In Leeuwarden is dan Pallas ’08 de tegenstander.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (3x), Tom van der Laan (3x), Benjamin Pestoor (1x), Lisette Hamminga (1x), Karen Oostmeijer (1x) en Yvonne Schuuring (1x).