Elfde nationale titel Gonny Houtman

Gonny Houtman uit Winsum heeft zich zondag tijdens de derde uitstekend georganiseerde Stevensloop in Nijmegen tot Nederlands kampioen op de halve marathon bij de vrouwen 65 laten kronen. In februari behaalde ze nog haar tiende titel op de 10 kilometer in Schoorl. De atlete van Artemis Winsum bezit inmiddels elf nationale titels, te weten vijf op de 10 kilometer, drie op de halve marathon en drie op de marathon.

Het in grote getale opgekomen publiek en de duizenden deelnemers genoten van de ambiance onderweg en bij de finish midden op de Grote Markt. Er hadden zich voor de halve marathon totaal 2200 deelnemers gemeld. Hiervan deden er 350, waaronder Gonny Houtman en Arjen Kwint uit Loppersum, mee aan het NK.

Het nieuwe parcours van de halve marathon voerde de lopers via de Oversteek (brug) de stad uit, noordwaarts richting Lent, over het nieuwe stadseiland, via Park Lingezegen, Lent en de Waalbrug weer terug naar de Grote Markt. Het bleef droog, maar de harde wind had vrij spel en maakte het de lopers niet gemakkelijk.

Gonny Houtman ging bij de vrouwen 65 voortvarend van start. Ze nam in haar categorie direct de leiding en stond deze niet meer af. Tot 16 kilometer handhaafde ze een constant tempo. Het laatste gedeelte over de Waaldijk en de Waalbrug was tegen de harde wind in. In deze fase moest ze, alleen lopend, tijd inleveren. De overwinning kwam echter nimmer in gevaar. Met een prima tijd van 1.44.06 uur was de elfde nationale titel een feit.

Als tweede in haar categorie eindigde Gonnie van de Hel uit Nijmegen met een achterstand van 2.43 minuten. Martha van Hal uit Rotterdam werd derde op 7.46 minuten. Arjen Kwint kwam uit bij de mannen 45. Hij noteerde een keurige 1.43.41 uur en dat was goed voor de 21e plaats. Op bijgaande foto de beide Artemissers.

No Replies to "Elfde nationale titel Gonny Houtman"