Rugbyers DRC Phoenix revancheren zich

Voor de rugbyers van DRC Phoenix stond zondag de return tegen Feanster op de agenda. Een belangrijke wedstrijd voor de lokale rugbyclub uit Delfzijl, want ze kunnen nog in de top drie eindigen. Daarnaast wilde Phoenix zich wreken voor de eerdere uitwedstrijd. Hoewel Phoenix toen met een forse voorsprong de rust inging werden alle punten in de tweede helft verspeeld. Dat wisten ze nu te voorkomen.

De eerste helft begon voorspoedig, al werd wel snel duidelijk dat de wedstrijd niet cadeau gegeven zou worden door de Friezen. Opmerkelijk was dat Phoenix liet zien niet alleen over grote, sterke voorwaartsen te beschikken. Dit maakt de Delfzijlsters ook altijd tot een lastige ploeg om tegen te spelen. Ook de lijnmensen lieten zien dat ze de trylijn wisten te vinden.

Vooral de laatste try in de eerste helft was een genot voor het rugby-publiek. Het was een combinatie van sterk lopen, slim lopen en snel passen en vangen door een drietal uit de lijn. Een try die niet één persoon toe te kennen is, maar een goed op elkaar ingespeeld team. De rust brak aan bij een 19-0 stand (drie tries en twee conversies).

De tweede helft wist DRC Phoenix ook de nul te houden. De voorsprong resulteerde wel in een aantal egoïstische acties van de Delfzijlsters waardoor tries, die gedrukt hadden kunnen worden, niet zijn gedrukt. Desalniettemin werden er toch nog twee aanvullende tries gedrukt waaronder een pareltje van een try. Wederom door de lijnmensen die elkaar keer op keer wisten te vinden. De eindstand werd 31-0 in het voordeel van de thuisclub, ontstaan uit vijf tries en drie conversies.

De volgende wedstrijd op de agenda is de uitwedstrijd tegen de mannen van ERC ’69 uit Enschede. Deze staat op de rol voor zondag 2 april. Het is de voorlaatste wedstrijd met een grote lading, omdat Phoenix nog als derde in klassement kan eindigen. Voorwaarde is wel dat de laatste twee wedstrijden in winst worden omgezet.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix revancheren zich"