Gemakkelijke zege heren LSV

Na een geflatteerde, maar ruime nederlaag tegen Trias mochten de volleyballers van LSV uit Loppersum zaterdag in de eigen Boshal proberen de trein weer op het kampioensspoor te zetten. Dat moest gebeuren tegen rode lantaarndrager Krathos 2 uit Hoogezand-Sappemeer. Op papier een makkelijke opdracht, want Krathos wist tot aan deze wedstrijd slechts 11 punten uit 18 wedstrijden te verzamelen en degradatie is alleen in theorie nog te voorkomen. Het werd dan ook een simpele 4-0 overwinning voor de Lopster gastheren.

LSV had uit 18 wedstrijden 53 punten meer weten te verzamelen dan de opponent en is daarmee een van de voornaamste kampioenskandidaten in de 1e klasse B van de volleybalcompetitie. Toch was waakzaamheid geboden, want een kat in het nauw maakt rare sprongen en onderschatting lag op de loer. De uitwedstrijd werd enkele maanden geleden wel met 4-0 gewonnen, maar destijds moesten de Lopsters in set drie alle zeilen bijzetten om setverlies te voorkomen.

Deze ontmoeting werd, ondanks dat LSV alle sets ondermaats begon, nooit echt spannend. Krathos was simpelweg te zwak om het de thuisploeg moeilijk te maken. Dat deed LSV bij vlagen zelf wel, door met name de rallypass slecht te verzorgen. Daardoor werden de set-ups van spelverdeler Jurjen Haak voorspelbaar en lukte het Krathos om een goed blok of verdediging neer te zetten. Gelukkig herpakten de LSV-ers, gecoacht door de geblesseerde libero Rob Ellens omdat trainer-coach Marcel Haak vanwege ziekte afwezig was, zich elke set bijtijds.

In de eerste set stuurde Ellens Jurjen Haak, Jan Klink, Gerard Hofman, Arnold Hovenga, Dirk de Vries en Wouter Haak als basiszes het veld in. LSV had een aantal punten nodig om op gang te komen, maar namn na een weifelend begin al snel het heft in handen. Zonder groots te spelen liep men snel weg bij de gasten en won de set via de tussenstanden 8-4, 13-6 en 20-11 ruim met 25-14.

De tweede set liet een soortgelijk verloop zien. Enig verschil was dat Krathos, vooral door slordig spel van de gastheren, de thuisploeg wat langer bij kon benen. Tot 9-9 ging de set gelijk op, maar daarna liep LSV gestaag bij de tegenstander weg. De Lopster ploeg liep via 12-9 uit naar 17-11 en speelde de set daarna eenvoudig uit: 25-18.

De derde set werd de gemakkelijkste van de vier. Onder de tien punten kon Krathos nog aardig meekomen, maar daarna was het verzet snel gebroken. LSV, waar Bert Vink en Arne Haak inmiddels in de ploeg gekomen waren voor Arnold Hovenga en Gerard Hofman, kreeg na een 15-8 tussenstand nog maar drie puntjes tegen en won de set erg simpel met 25-11.

In de laatste set liet LSV weinig spectaculaire acties zien, maar dat was ook niet nodig. Krathos was leeg gespeeld, maakte veel fouten en kon geen vuist meer maken. LSV wist dat de buit binnen was, maar bleef geconcentreerd genoeg om de set eenvoudig uit te spelen. De set eindigde in 25-16 en daarmee de wedstrijd in een simpele 4-0 overwinning. Door deze zege neemt LSV de koppositie weer over van Trias en heeft nu vier punten meer dan de nummer twee en zes meer dan nummer drie Donitas.

Coach Rob Ellens was tevreden: ‘We speelden niet bijzonder goed, maar waren simpelweg veel te sterk voor Krathos. Omdat we zelf bij vlagen slordig speelden, bleven ze nog een beetje in het spoor in het begin van de sets. Als je kampioen wilt worden, mag je in deze potjes geen punten laten liggen en dat hebben we ook niet gedaan. Dus kunnen we heel tevreden zijn.’

Zaterdag speelt LSV in Assen een lastige uitwedstrijd tegen het jonge talentvolle team van Sudosa-Desto heren 5. Bij winst kan het kampioenschap een week later in eigen Boshal wellicht binnen gesleept worden, maar verlies gooit de titelstrijd waarschijnlijk weer helemaal open.

* LSV – Krathos 4-0. Setstanden 25-14, 25-18, 25-11 en 25-16.

No Replies to "Gemakkelijke zege heren LSV"