Nederlaag volleyballers LSV

Voor de volleybalheren van LSV uit Loppersum stond er zaterdag een lastige uitwedstrijd op het programma. De mannen reisden af naar Assen om het op te nemen tegen het jonge getalenteerde team van Sudosa-Desto heren 5. In de eigen Boshal werden de Drenten nog met een 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd, maar deze keer trokken de Drenten aan het langste eind. De spannende wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de mannen van LSV waar ze aan toe waren. Bij (ruime) winst kon de boerenkar van stal gehaald worden en zou de wedstrijd van zaterdag waarschijnlijk een kampioenswedstrijd worden. Een nederlaag zou de kampioensstrijd naar verwachting echter weer helemaal open gooien. Dat laatste gebeurde en dus staan er nog twee spannende competitierondes op het programma. LSV staat nog steeds bovenaan de ranglijst in de 1e klasse B van de volleybalcompetitie, maar de voorsprong op de nummers twee en drie (Trias en Donitas) is geslonken tot respectievelijk twee en drie punten.

Tijdens het inspelen voor de wedstrijd viel de Lopsters iets merkwaardigs op in de nieuwe sporthal Olympus in Assen. Een zijde van de hal was voorzien van enkele raampartijen waardoor de gasten recht tegen het zonlicht in stonden te kijken. Volgens de dienstdoende scheidsrechter zou er wel zonwering zijn, maar deze werkte niet. Hierdoor was LSV in de eerste set absoluut in het nadeel, want sommige ballen werden door het felle licht volledig aan het zicht onttrokken. In de loop van de tweede set maakte de zon plaats voor regen en was het nadeel en de ergernis daarover verdwenen.

Al snel in de eerste set werd duidelijk dat het wel eens een erg spannende tweestrijd zou kunnen worden. Sudosa-Desto is een team dat bestaat uit een alleen maar jonge talentvolle spelers die er elke bal vol invliegen en een alles-of-niets-spelletje spelen. In deze wedstrijd lukte er heel veel aan de kant van de thuisploeg en moest LSV alle registers open trekken om niet op een kansloze nederlaag getrakteerd te worden. Uiteraard baalden de Lopsters na afloop van de nederlaag, maar ze hadden ook zeker oog voor de hoeveelheid talent aan de andere kant van het net. Aanvoerder Wouter Haak: ‘Bij deze vereniging loopt ontzettend veel talent rond. Mooi om te zien. Die jonge gasten moeten nog veel leren, maar zij worden alleen maar beter. En dan te bedenken dat de meeste jongens nog jeugdspelers zijn. Daar gaat de vereniging nog veel sportief plezier aan beleven.’

De thuisploeg begon feller aan de wedstrijd en nam een kleine voorsprong in de eerste set. LSV moest zoals wel vaker dit seizoen even op gang komen, maar wist de achterstand te beperken tot een punt of twee. Halverwege de set kregen de Lopsters echter een domper te verwerken. In een poging een door het blok van richting veranderde bal nog te verdedigen ging spelverdeler Jurjen Haak door zijn enkel en kon niet verder spelen. De schade leek achteraf mee te vallen, maar LSV was logischerwijs even van slag. Bert Vink nam de rest van de wedstrijd het spelverdelen voor zijn rekening. Direct na deze tegenslag liep Sudosa een paar punten bij de gasten weg en leek de set beslist. Op 23-17 dacht de thuisploeg de setwinst al binnen te hebben, maar LSV gaf zich nog niet gewonnen. De Groningers kwamen terug tot 23-20 en even later tot 24-22. De opleving kwam net te laat. Sudosa-Desto scoorde het volgende punt en won de eerste set met 25-22.

In de tweede set waren de rollen lange tijd omgedraaid. LSV pakte een kleine voorsprong en had het betere van het spel. Sudosa had moeite om de lastige floaterserve van LSV goed bij de spelverdeler te krijgen waardoor de aanvallers minder goed in stelling gebracht konden worden en de Lopsters veel meer ballen gingen verdedigen. Ook ging de aanval van de gasten steeds beter lopen. Vooral diagonaal Arnold Hovenga was goed op dreef. Hij speelde z’n beste wedstrijd van het seizoen, was de beste man aan LSV-kant en scoorde bijna honderd procent.

Toch ging het aan het einde van de set nog mis. Een 13-18 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en op 22-22 scoorde de thuisploeg drie keer op rij en stond het ineens 2-0 in sets. De derde set was wederom spannend, maar LSV had nog alle vertrouwen in een goed resultaat. En dat bleek niet onterecht. Tot 15-15 ging de set volledig gelijk op, maar daarna pakten de mannen uit Loppersum een voorsprong van drie punten en deze keer gaven ze deze niet meer weg. De set werd gewonnen met 21-25, maar in deze set kreeg LSV toch nog een volgende tegenslag te verwerken. Midspeler Gerard Hofman was aan het begin van de set in het veld gekomen voor Arne Haak, maar moest halverwege de set alweer afhaken met een armblessure.

LSV startte prima in de vierde set. De opslag liep goed en de heren liepen snel uit naar 2-6. De Lopsters wisten de voorsprong niet vast te houden. De opslag van de thuisploeg was namelijk ook scherp en op 11-11 was de wedstrijd weer volledig in evenwicht. Even later was het echter toch weer LSV dat het initiatief pakte en langzaam wegliep bij de tegenstander: 17-21. Een aantal harde spongserves van Sudosa-Desto brachten echter weer wat onrust in de ploeg uit Loppersum en op 23-23 was de spanning om te snijden. LSV kreeg op 23-24 het eerste setpunt en verzilverde deze onmiddellijk door een prachtig eenmansblok van Arnold Hovenga: 23-25.

Een vijfde set moest dus de beslissing brengen en daarin was het stuivertje wisselen. De ploeg uit Assen begon sterk (4-2), maar de Lopsters bogen de stand weer om: 6-8. Op deze stand werd van kant gewisseld en LSV wist de voorsprong vast te houden: 8-11. Vanaf dat moment speelde Sudosa alles of niks en dat pakte goed uit voor de thuisploeg. De gastheren pakten na een paar lange rally’s zelfs een 14-13 voorsprong en kwamen daarmee op matchpoint. Deze werd nog weggewerkt door LSV, maar dat lukte twee punten later niet meer. Sudosa-Desto won de set met 16-14 en daarmee de wedstrijd met 3-2.

Zaterdag speelt LSV thuis tegen Dovo/Hujades uit Doezum. LSV kan met een ruime zege kampioen worden, maar is dan wel afhankelijk van de resultaten van Trias en Donitas. Verliezen beiden, dan is het even rekenen geblazen en kan de kampioensvlag wellicht alsnog gehesen worden. Zo niet, dan wordt de strijd om het kampioenschap op de allerlaatste speeldag beslist. LSV speelt dan in Groningen tegen Donitas.

* Sudosa-Desto – LSV 3-2. Setstanden 25-22, 25-22, 21-25, 23-25 en 16-14.

No Replies to "Nederlaag volleyballers LSV"